DAKAP'tan 8 Mart çağrısı: Zaman, kadın özgürlük zamanı

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını açıkladı. DAKAP, 8 Mart’ta İstasyon Meydanı’ndaki mitingine katılım çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapacağı etkinliklerle ilgili, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şubesinde açıklama yaptı. “Zaman, kadın özgürlük zamanı” sloganıyla yapılacak etkinlikler için oluşturulan Tertip Komitesi'nden Fatma Yıldızhan, 8 Mart’ı direniş ruhuyla karşıladıklarını ifade ederek, "Kadının toplumsal değerlerine saldıran erkek egemen sistem, kirli ve sinsi politikalarla toplumsal dokunun hakikatini de parçalamayı hedeflemektedir” dedi. 

KADINLARIN MÜCADELESİ

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan ve siyasetçi Aysel Tuğluk gibi kadın tutukluların durumuna dikkati çeken Yıldızhan, "Cezaevi idaresine itaat etmeyi reddettiği için işkence ve tecavüze uğrayan Garibe Gezer'in aydınlatılmayan ölümü, Aysel Tuğluk'un tek başına yaşayamayacak olmasına rağmen ATK'nin tahliyesine dair rapor vermemesi, iktidarın Kürt kadın düşmanlığının ve intikam hırsının somut ifadesidir. Zindanlarda olan evlatlarının cenazelerinin çıkmaması için günlerdir anneler adalet nöbeti tutmaktadır. Her gün adliye önünde ailesinin katliamından sorumlu olanlardan hesap soran Emine Şenyaşar ve ailesi Kürt kadınlarının direnişini onurluca sürdüreceğinin tarihsel ifadesidir" şeklinde konuştu.

Yıldızhan, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesindeki en kritik konulardan birinin siyasi tutukluların özgürlüğü olduğunu söyledi.

ETKİNLİKLER 1 MART’TA BAŞLAYACAK

Yıldızhan, kentteki 8 Mart etkinliklerini ise şöyle sıraladı: 

"- 1 Mart: Ulu Cami önünde yöresel elbiselerle 8 Mart'ın startı verilecek ve sonrasında tutsak kadınlara kart gönderilecektir. (11.00)

- 5 Mart: Kayıp yakınlarının Koşuyolu'ndaki "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" eylemine katılım sağlanacak. (12.00) 

- 5 Mart: Sanat Sokağı'nda broşür dağıtımı yapılacak. (15.00) 

- DAKAP bileşenleri olarak 8 Mart haftası boyunca her gün bir kurum olmak üzere Adalet Nöbeti'ndeki anneler ziyaret edilecek.

- 8 Mart haftası boyunca miting için her kurum ve ilçelerde broşür dağıtımı yapılacak.

- 8 Mart: İstasyon Meydanı'nda miting düzenlenecek." (DUVAR)