Dağlık Karabağ'da ateşkesi izleyecek olan Türkiye-Rusya ortak merkezi faaliyete başladı

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmayı izleyecek olan Türkiye-Rusya ortak gözlem merkezi faaliyete başladı. Ağdam kentinde kurulan merkezin açılışına Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkesi kontrol edecek olan Türkiye-Rusya ortak merkezi bugün faaliyetlerine başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında 11 Kasım 2020'de imzalanan mutabakat çerçevesinde kurulan gözlem merkezinin açılışına Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin ve diğer yetkililer katıldı. 

Ağdam'ın Merzili köyü yakınlarında dört hektar alana kurulu ortak merkezde 65 modüler tipli yaşam ve hizmet alanı yer alıyor. Ortak merkezde insansız hava aracı (İHA) personeli de dahil 60 Türkiye, 60 da Rusya askeri görev yapacak. Mescit ve kiliseye de yer verilen ortak merkezin güvenliğini ise Azerbaycan askerleri sağlayacak. (AA)