ÇYDD ile tarikat yurtlarını aynı cümlede anan İnce: Zıt kutuplarda olduğunu ifade ettim

ÇYDD ile tarikat yurtlarını aynı cümlede anan Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'ye tepki geldi. İnce, "benzeştirmek değil zıt kutuplarda olduğunu ifade etmek için" karşılaştırma yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dün akşam katıldığı programda, tarikat ve cemaat yurtları ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni aynı cümlede anması tepki çekti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 'özür' çağrısı yaparak İnce'ye tepki gösterdi, "TV100'de yayınlanan Sn. Candaş Tolga Işık'ın 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan Sn. Muharrem İnce, derneğimizi hukuka aykırı ve yasa dışı yapılar olan tarikat ve cemaatlerle bir tutarak talihsiz ve haddiniz aşan bir örnekleme ve karşılaştırma yapmıştır. Sn. İnce bilmelidir ki ÇYDD bir tarikat değil, Atatürk'ün izinde, Türkan Saylan'ın ışığında çalışan öncü ve örnek bir sivil toplum örgütüdür. Sn. İnce'yi ivedi şekilde özür dilemeye ve sözlerini düzeltmeye davet ediyoruz" dedi.

İNCE'DEN YANIT

Tepkilerin ardından İnce'den de bir açıklama geldi. İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocukların taciz edilmesine hiç toleransımızın olmadığını anlatmak için, hangi kurumun çatısı altında olursa olsun buna karşı çıkacağımızı ifade etmek için, benzeştirmek değil aksine zıt kutuplarda olduğunu ifade etmek için 'ister tarikat yurdunda ister Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında olsun' demecimi tam tersinden anlayıp 'bizi tarikatlarla bir tutamazsınız' diye açıklama yapan ÇYDD Yöneticileri sizi seviyorum" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Dün TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programına katılan İnce, “Tarikat yurtlarını kapatacak mısınız?” sorusunu “Bir yurtta ister Çağdaş Yaşam’ın ister Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ister tarikat yurdunun… Bir yurtta bir çocuğa taciz, tecavüz olursa dozerle yıkarım orayı” diye yanıtlamıştı.

İnce, Işık’ın “ÇYDD ile tarikat yurdunu nasıl yan yana getiriyorsunuz” sorusuna ise “Yan yana getirmedim. Kim olursa olsun ayırmam dedim” cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ÇYDD MUHARREM İNCE