Cüneyt Özdemir: Youtube'a Zarrab davasıyla başladım

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube yayınlarına CNN Türk'te çalışırken ABD'deki Reza Zarrab davasını izlememesi yönündeki talimatın ardından başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Cüneyt Özdemir, 'Youtuber' olmasıyla ilgili süreci ve medyanın mutfağında yaşananları anlattı.

Uluslararası Basın Ajansı (IPI) tarafından hazırlanan Özgürlük Diyalogları Türkiye podcast dizisi için Duvar English Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel'le konuşan Özdemir "Türkiye'deki kritik koşullar nedeniyle Youtube'da gazetecilik yapıyorum, mecburiyetten çıktı" dedi.

Büyük medya kuruluşlarının başka büyük medya kuruluşları tarafından satın alınmasının ardından medya sahipliği ve haber kaynaklarının kısıtlayıcı ekonomik ve editöryal özgürlüğü ile ilgili sorunlar yaşandığını belirten Özdemir, "Bu işadamları çeşitli alanlarda çalıştıkları için, bu satış noktalarını işlerine fayda sağlamak için veya bazen hükümeti övmek veya muhalefeti yenmek için bir araç olarak kullanıyorlar" diye konuştu.

2017'de CNN Türk'ün New York muhabiri iken, kendisine Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) yargılandığı davayı takip etmemesinin, kanalın davayı ajanslardan izleyeceğinin söylendiğini belirten Özdemir, davayı yine de izlediğini ve Youtube'dan yayın yaptığını belirtti. Gördüğü ilgi üzerine Youtube yayınını sürdürdüğünü belirten Cüneyt Özdemir, "Gazetecilikte, ekonomik özgürlüğünüz yoksa, yayın özgürlüğünüz de yoktur" ifadelerini kullandı. 

Çamlıbel ve Özdemir'in sohbetini buradan dinleyebilirsiniz:

https://freeturkeyjournalists.ipi.media/freedom-dialogues-turkey-forced-shift-of-turkish-media-from-conventional-to-online/