Cüneyt Arkın sergisi açıldı: Sanat için özgür beyinler lazım

'Ustalara Saygı' gecesinde Türkiye sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın ağırlandı. Gecede konuşan Arkın, "Utanmasam ağlayacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, Büyükçekmece Belediyesi tarafından Türk sinemasının 107'inci yılı nedeniyle düzenlenen 'Ustalara Saygı' gecesinde ağırlandı.

Büyükçekmece Belediyesi Dumlupınar Salonu'nda saat 19.00'da düzenlenen etkinlik kapsamında, koleksiyoner Dt. Ulvi Sulaoğlu'nun 'Artist Defteri Başrolde Cüneyt Arkın' sergisinin açılışı yapılırken, 'Cüneyt Arkın Filmi' gösterimi yapıldı. Cüneyt Arkın, eşi Betül Cüreklibatır ve oğlu Kaan Cüreklibatır sergiyi gezip filmi izledi.

'SANATIN VAR OLMASI İÇİN ÖZGÜR BEYİNLERİN OLMASI LAZIM'

Cüneyt Arkın, "Utanmasam ağlayacağım. Başkanın sanata bu kadar önem vermesi çok önemli. Çünkü bir sanatın var olması için beyinlerin özgür olması lazım. Başkanım da özgür beyinler yaratıyor. Başka türlü sanat yapılmaz" dedi.

Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır da, "Gerçekten çok duygulandım, dokunsalar ağlayacağım. 1968 sonrası her karesinde hayatındaydım" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)