Cumhuriyet çalışanlarına uyarı: Dedikodu yapmayın, toplantıları bitirin

Cumhuriyet Gazetesi'nde yeni Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın'ın atama kararı açıklandıktan hemen sonra çalışanlara 'uyarı' yazısı gönderildi.

Aykut Küçükkaya, işten atmalara tepki göstererek istifa etmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sekiz çalışanın işten atılması ve duruma tepki gösteren Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın istifasının ardından bugün Arif Kızılyalın'ın gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni olduğu açıklandı. Bu açıklamanın hemen ardından işte çıkarılan 8 kişinin devam edebilecekleri çalışanlara gönderilen bir yazıyla duyuruldu.

"Duyuru" başlıklı yazıda, "Sekiz çalışanımızla iş akdinin feshi nedeniyle ilgili karar durdurulmuştur. Arkadaşlarımız gazetemizde çalışmalarına devam edebileceklerdir" denildi. Çalışanlara yönelik 'Yönetim' imzalı duyuruda şu 'uyarılar' da yer aldı:

'KENDİNİZE ODAKLANIN'

"İş barışının sağlanması en önemli konudur. Bu karardan sonra, gereksiz söylemler, konu üzerine yazılar, mesaj göndermeler, dedikodular ve iş barışını bozacak toplantılara son verilmesi gerekmektedir. Çalışanlarımızın kendi işlerine odaklanmaları kesin bir ön koşuldur. Cumhuriyet gazetesinde iç barışı sağlayacak hareketlere kesin olarak ödün verilmeyeceğinin bilinmesi gereklidir." (HABER MERKEZİ)