Cumhuriyet çalışanları: Aykut Küçükkaya, emekten yana tavrı nedeniyle cezalandırıldı

Cumhuriyet çalışanları, toplu iş sözleşmesi sonrası işten çıkarılan 8 çalışana desteğini açıklayarak genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılan Aykut Küçükkaya'nın işe iade edilmesi için çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi çalışanları, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından önce işten çıkarılıp sonra işe iade edildiği açıklanan 8 çalışan ve onlara destek olduğunu açıklayarak görevinden ayrılan Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya için gazete önünde basın açıklaması yaptı.

Gerçek Gündem'in haberine göre "Cumhuriyet Emekçileri" imzalı açıklamada 8 gazetecinin işe iade edildiği açıklansa da bazılarının görevlerine henüz dönmediği belirtildi. Açıklamada; Aykut Küçükkaya'nın gazete ile ilişkisinin kesilmesine tepki gösterilerek yönetime kararın geri çekilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklama şu şekilde:

"Cumhuriyet gazetesi yönetiminin sendikal süreç devam ederken, haksız bir şekilde işten çıkardığı 8 çalışma arkadaşımızla dayanışma için istifa eden Genel Yayın Yönetmenimiz Aykut Küçükkaya’nın gazetesiyle bağı dün itibariyle koparıldı. Bu süreçte görüşmeler yaptığımız vakıf ve gazete yönetimi, Küçükkaya’nın istifasının kabul edilmediğini, Cumhuriyet’te kalacağını açıklamışlardı. Ancak ne yazık ki dün itibarıyla tüm bu sözlerin yerine gelmediğini büyük üzüntüyle öğrendik.

Küçükkaya’nın emekten yana tavrı nedeniyle cezalandırılması bizleri derinden yaraladı. Ayrıca, genel yayın yönetmenimizin istifası ve Cumhuriyet okurlarının güçlü tepkisi üzerine işten atılma kararları iptal edilen 8 çalışma arkadaşımızın bir bölümü de görevlerine iade edilmedi.

Cumhuriyet yönetimini, Cumhuriyet gazetesinin ilkelerine sonuna kadar bağlı olan, araştırmacı gazeteciliği ile isim yapmış Aykut Küçükkaya’ya ilişkin kararını geri çekmeye çağırıyoruz. Cumhuriyet’in değerleriyle gelecek kuşaklara taşınması, ülkemiz tarihi bir süreçten geçerken, hepimizin en önemli görevidir. Cumhuriyet emekçisinin haksızlığa karşı her daim güçlü duruşu devam edecektir."