Cumhurbaşkanlığı'ndan Charlie Hebdo'ya tepki: Şiddetle kınıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili karikatürüne tepki gösterdi. Kalın, "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz", Altun da "Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fransız Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik karikatürüne, yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

“Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslüman karşıtı gündemi meyvesini veriyor” diyen Altun, “Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanımızın yer aldığı alçakça çizimlerle dolu bir sözde karikatür serisi yayınladı. Bu derginin kültürel ırkçılık ve nefreti yaymaya yönelik bu iğrenç ötesi çabasını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

'AVRUPALI DOSTLARI MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Sessiz kalmayacaklarını belirten Altun, şöyle devam etti:

“Nereden gelirse gelsin kültürümüze ve dinimize yönelik iğrenç saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Yine de ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik ve Yahudi düşmanı tahrikler bizi aynı şekilde karşılık vermeye kışkırtamayacak. Bir mağduriyet üzerinden verilmeye çalışılan gözdağına ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz. Tüm aklı başında Avrupalı dostları bu tür bir ilkel kültürel ırkçılık, entelektüel kısırlık ve medeniyetsiz söylemle mücadele etmeye çağırıyoruz.”

KALIN: BU YAYINLARIN AMACI NEFRET TOHUMLARI EKMEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'da çizimlere tepki gösterdi.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir" ifadelerine yer verdi.

Karikatürleri "hastalıklı bir zihniyetin ürünü" olarak nitelendiren Kalın, "Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir" dedi. 

Twitter hesabından Fransızca paylaşım yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, karikatüre küfürle tepki gösterdi. Çam, derginin hesabını da eklediği paylaşımda "P...siniz, o... çocuğusunuz" ifadelerini kullandı.