Cumhurbaşkanlığı, Ticaret Bakanlığı'nı 'örnek bakanlık' seçti

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, dışarıdan hizmet satın almadan kendi imkanlarıyla eğitim içeriği üreten Ticaret Bakanlığı'nı 'örnek bakanlık' seçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, diğer bakanlıklara Ticaret Bakanlığı'nı 'örnek' gösterdi. Dışardan hizmet satın almadan ve kendi imkanlarıyla eğitim içeriği üreten Ticaret Bakanlığı'nı 'örnek bakanlık' seçti. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın faaliyet alanları ve yapılan eğitimlerle ilgili bir tanıtım videosu hazırlandı.

Video, İyi Uygulama Örneği olarak Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı web Portalı’nda yayınlanarak 'https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr/' adresinden tüm kamu kurumlarının erişimine açıldı. 

DHA'nın aktardığı habere göre; Ticaret Bakanlığı, pandemi süresince eğitim faaliyetlerini elektronik ortama taşıyarak, kendi imkanları ile oluşturduğu eğitim içeriklerini uzaktan eğitim yaklaşımına uyarladı. Yüz yüze eğitim ile büyük farklılıklar barındıran uzaktan eğitim içerikleri, tasarruf tedbirleri çerçevesinde geliştirilerek kurum personelinin hizmetine sunuldu. Bakanlık, bu kapsamda 2021 yılı içerisinde tüm personelinin yüzde 93'üne ulaştı. (HABER MERKEZİ)