'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni güçlendirme' çalışması sona yaklaştı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçim Mevzuatı Uyum Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Partili Hayati Yazıcı, “Komisyon olarak çalışmaları son aşamaya doğru ilerletmiş bulunuyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında siyasi partilerle ve ilgili kurumlarla paylaşılacaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçim Mevzuatı Uyum Komisyonu'nun çalışmalarında son aşamaya yaklaşıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Hayati Yazıcı, “Çalışmalar tamamlanmadan yapılan yorumlar ve değerlendirmeler sadece ‘bilgi kirliliği’ni arttırmakta ve sağlıklı bir müzakere ortamından uzaklaşılmasına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar tamamlandığında diper siyasi partilerle de paylaşılacağını belirten Yazıcı, isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçim barajıyla ilgili açıklamasını eleştirdi.

“Bugün bir muhalefet partisi genel başkanının ‘Seçim barajını konuşan iktidar yolcu demektir’ açıklamasını da ‘bilgi kirliliği’ne katkı veren bir açıklama olarak değerlendirmek gerekir” diyen Yazıcı, şöyle devam etti:

“Tahminler o kadar ölçüsüz ki, barajın yükseltilmesinden yana tutum ve tercih içinde olduğumuzu bile söylemekten çekinmiyorlar. Bu konularda Partimize atfen yapılan yorum ve değerlendirmeler bilgiye değil, tamamen zan ve tahmine dayalıdır. AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni güçlendirecek, ‘temsilde adalet’ ilkesini pekiştirecek ve demokratik siyasetimize katkı sağlayacak her türlü adımı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir dikkatle ve titizlikle atacaktır.” (HABER MERKEZİ)