Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zaman zaman polislerimizin üzerine gelindiğini görüyoruz

Güvenlik görevlilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman zaman polislerimizin üzerine gelindiğini, haksız ithamlarla zan altında bırakıldıklarını görüyoruz. Bunların hiçbirine aldırmayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Baltalimanı Polisevi'nde düzenlenen ve polis, jandarma, sahil güvenlik, bekçi ve güvenlik korucularının katıldığı iftarda konuşma yaptı. 

"Özellikle unutmayınız, bireyde her işin başı sağlık iken toplumda her işin başı güvenliktir, huzurdur" diyen Erdoğan, "Şayet her bir insanımız can ve mal güvenliğinden emin şekilde hayatını sürdüremiyorsa diğer hiçbir şeyin önemi yoktur. Sizler işte bu huzurun teminatı olan güvenlik güçlerimizin temsilcilerisiniz" ifadelerini kullandı. 

'TERÖRLE MÜCADELEYİ HUKUK DEVLETİ SINIRLARI İÇİNDE YÜRÜTTÜK'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "Terörle mücadelenin hukuk sınırları için yürütüldüğünü" söyleyen Erdoğan, "Türkiye, uzun süren terörle mücadele döneminde on binlerce şehit vermiş bir ülkedir. Buna rağmen terörle mücadeleyi daima hukuk devleti sınırları içinde yürüttük, hele hele insanlıkla bağdaşmayan yöntemlere asla tevessül etmedik. Hamdolsun sınırlarımız içinde bitirme noktasına getirdiğimiz terörle mücadele sürecimizi alnımızın akıyla bugünlere ulaştırdık. Artık terör örgütlerinin bize saldırmasını beklemiyor, onları sınırlarımız ötesinde gizlendikleri inlerinde bulup tepelerine biniyor, başlarını eziyoruz" diye konuştu.

'GÖREVİNİ HUKUK İÇİNDE YÜRÜTEN HER KAMU GÖREVLİSİNİN YANINDAYIM'

Güvenlik görevlileri ve İçişleri Bakanlığı çalışanlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaman zaman polislerimizin üzerine gelindiğini, haksız ithamlarla zan altında bırakıldıklarını görüyoruz. Sizler bunların hiçbirine aldırmayın. Sadece ve sadece vazifenize odaklanın. Cumhurbaşkanı olarak, görevini hukuk içinde yürüten, meşruiyet çizgisinden ayrılmayan her kamu görevlisi gibi polislerimizin, jandarmamızın ve sahil güvenlik personelimizin de sonuna kadar yanındayım" dedi. (HABER MERKEZİ)