Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan koronaya yakalandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sosyal medyada yaptığı açıklamada kendisinin ve eşinin korona virüsüne yakalandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korona virüsüne (Covid-19) yakalandığını duyurdu. Erdoğan sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız COVID-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz" dedi.

Son olarak Ukrayna'yı ziyaret eden Erdoğan'ın hastalığa bu gezi sırasında yakalanmış olabileceği belirtiliyor. Erdoğan'a Ukrayna ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş eşlik etmişti.

Erdoğan bugün Zonguldak'ta düzenlenen toplu açılış törenine 'soğuk algınlığı' nedeniyle video konferansla katılmıştı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın koronaya yakalandığını açıklamasının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Şentop, "Kovid-19 testi pozitif çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızı aradım. Kendilerine ve eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’ye geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Cenab-ı Hak'tan kendilerine ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da sosyal medyada paylaştığı mesajda, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve kıymetli hanımefendi Emine Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Rabbimden şifalar niyaz ediyorum" dedi.

Göreve yeni atanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanım, Rabbim, Şâfî ismi şerifi ile size şifa versin, Rabbim, her türlü hastalıktan ve kötülükten sizi korusun, Rabbim, merhamet, muhafaza ve şifa elini üzerinizden hiç çekmesin... Âmîn. Aziz Türk milletinin ve bilumum mazlumların duası sizinledir" dedi.

DEVLET BAHÇELİ'DEN TELEFON

Cumhur İttifakı partilerinden MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. (HABER MERKEZİ)