Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ele alındı, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular değerlendirildi.

Erdoğan görüşmede, ortak gayretlerle şimdiye kadar 13 milyon tonun üzerinde tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temin ettiklerini, tahıl koridoru kapsamında farklı gıda ürünlerinin ve tedrici surette başka emtianın da ihracına yönelik çalışmalara başlayabileceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile de görüşmesi bekleniyor. 

'BÖLGEDEKİ ATEŞİN KÖRÜKLENMESİNE KARŞI ÇIKTIK'

Geçtiğimiz günlerde TRT World Forum 2022'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl krizini çözmek için Zelenskiy ve Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurmuştu. Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenskiy'le görüşmem olacak. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde savunurken, Rusya'ya yönelik akıl dışı politikalarla bölgedeki ateşin körüklenmesine de karşı çıktık.

Gıda krizi tüm dünyayı etkiledi, bu da benim düşüncemi kanıtlıyor. Bu yıl yaşanan gıda krizi küresel piyasada istikrarsızlıklara yol açtı. Başta bazı Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere farklı ülkeler gıda krizinin olumsuz etkilerini hissetti.” (HABER MERKEZİ)