Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Netanyahu, Erdoğan’ı telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’de hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Netanyahu ayrıca Türkiye’nin Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarının dünya için önemli olduğunu ifade etti.

Erdoğan ise Netanyahu’ya taziye için araması dolayısıyla teşekkür ederek, İsrail’deki seçim sonuçlarının ülke ve bölge için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Açıklamaya göre, Türkiye ile İsrail ilişkilerinde 'iki tarafın da sergilediği güçlü irade sayesinde yeni bir döneme girdiklerini' belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkileri karşılıklı çıkarlar temelinde hassasiyetlere saygı göstererek devam ettirmenin ve sürdürülebilir bir zeminde güçlendirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)