Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Şimşek'e itimadım tam

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Enflasyon meselesini göz ardı etmiyoruz. Ekonomide yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman'ın evladı olan Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman mitinginde konuştu.

Mitinge 50 bin kişinin katıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batman, bizim kalubeladan beri kardeşimiz, sırdaşımız. Görüyorum ki Batman'a olan muhabbetimiz karşılıksız değil. Şu anda Batman'daki katılım bunu gösteriyor. Meydana gelmeden önce sorun dedim katılım ne kadar? Ne dediler? 50 bin. Meydanlara sığmayan sevdanız için her birinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin'e saldırılarına değinen Erdoğan, "Terör devleti İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamları hepimizin yüreğini kanatıyor. Tüm barbarlığına, batılı devletlerden aldığı askeri desteğe rağmen İsrail, Gazzeli kardeşlerimizin direniş azmini tam 173 gündür kıramadı. Filistin halkı, destansı direnişleriyle tüm dünyaya insanlık, onur ve cesaret dersi verdi" diye konuştu.

'İSRAİL, BATININ ŞIMARIK VE HUKUK TANIMAZ ÇOCUĞU'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de acil ateşkes kararı aldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Batının şımarık ve hukuk tanımaz çocuğu olan İsrail'in alınan karara uyması için bu ülke üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Olumlu karşıladığımız bu kararın yerine getirilmesi noktasında Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Gazzeli kardeşlerimizin bir an önce barışa ve huzura kavuşması için de her türlü çabayı sergileyeceğiz. Varsın birileri siyasi çıkar uğruna bize bühtan etsin, varsın birileri devletimize iftira atacak kadar gözünü karartsın, varsın birileri Filistinli kardeşlerimize terörist diyecek kadar hoyratlaşsın, biz yarım asrı bulan siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de yarın da zalimler karşısında baş eğmeyeceğiz. Dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa imdadına koşmaktan geri durmayacağız."

'ALTILI MASA'NIN YERİNDE YELLER ESİYOR'

Batman'da son olarak 10 Mayıs 2023'te miting yaptığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batmanlı kardeşlerim bizi muhabbetle, heyecanla bağırlarına basmıştı. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birini hamdolsun suhuletle atlattık. İktidara giden yolu, milletin tertemiz iradesinde değil de terör örgütlerinin desteğinde arayanlara girdikleri yolun çıkmaz sokak olduğunu gösterdik. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı ile birlikte tüm Türkiye kazandı. Millete ballandırarak anlattıkları ittifakın ve adayının temelinin çürük olduğu böylece ortaya çıktı. Altılı Masa dediler, ne çıktı? Şu anda hiçbirisi parlamentoda değil. Masanın altına birilerini soktular, ne çıktı? Hiç. Altılı Masa'nın yerinde yeller esiyor" dedi.

Millet İttifakı'nın "siyaset mühendisliği ürünü" olduğunu savunan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

'BİRBİRLERİNE KURDUKLARI KUMPASLARI GÖRDÜKÇE ONLAR ADINA HİCAP DUYUYORUZ'

"Siyaset mühendisliklerinin ürünü olarak kuruldular, sonra da aynı siyaset mühendisleri tarafından tek hamleyle yıkıldılar. Şimdi birbirleri hakkında söylediklerini, birbirlerine kurdukları kumpasları gördükçe onlar adına inanın biz de hicap duyuyoruz. Ne diyelim, milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah, Türkiye'nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş."

'KÜRT KARDEŞLERİM DAHİL SEÇMENLERİNE, MASAYA VE ADAYINA OY VERDİRDİLER'

"Biz seçim sürecindeki dirayetli duruşumuzla milletimizin hançerlenmesinin önüne geçtik. Aslında Altılı Masa denilen yamalı bohçayı millete umut diye pazarlayanlar, bunların içlerinin boş olduğunu çok iyi biliyorlar. Benim Kürt kardeşlerim dahil seçmenlerine, masaya ve adayına oy verdirdiler. Sırf kendi ihtirasları için tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler."

'CHP'Lİ VE DEM'Lİ BİR AVUÇ KOMPRADOR DIŞINDA NE OLUP BİTTİĞİNDEN KİMSENİN HABERİ YOK'

"Aynı nobranlığı, aynı küstahlığı, aynı milli irade simsarlığını bu seçimlerde de sürdürüyorlar. CHP'li ve DEM'li bir avuç komprador dışında ne olup bittiğinden kimsenin haberi yok. Her iki partiye gönül verenlerin ne düşündüğünü ne istediğini zaten kimse umursamıyor. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler, verdiler mi? Vermediler. Milletimizin bu çirkin dayatmayı kabul etmeyeceğine inanıyorum. 31 Mart'ın Türkiye'nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum."

'ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ KARDEŞLERİNİZİ ARAMANIZI İSTİYORUM'

"Batmanlı kardeşlerim de inanıyorum ki iradelerine ipotek konulmasına müsaade etmeyeceklerdir. Sadece Batman değil İstanbul, Ankara, Mersin başta olmak üzere diğer illerdeki vatandaşlarımız da bunlara artık yeter diyecektir. Batmanlı İstanbul'da arayacak. Kardeşlerine, hemşehrilerine ne diyecek? Oylar Murat Kurum'a. Ne diyecek Ankara'dakilere, oylar Turgut Altınok'a. Sizlerden diğer illerdeki Batmanlı kardeşlerimizi aramanızı, onlara da bu hakikatleri anlatmanızı istiyorum. Kırılan varsa gönlünü alacağız, yanlış anlaşılma varsa düzelteceğiz."

'ENFLASYONU GÖZ ARDI ETMİYORUZ'

"Tüm dünya gibi ülkemizi de olumsuz etkileyen enflasyon meselesini de göz ardı etmiyoruz. Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Az önce hemşeriniz Mehmet Şimşek kardeşimi dinlediniz. Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomik programın olumlu yansımaları daha net göreceğiz."

'MUHALEFET YİNE ATIP TUTARAK EMEKLİLERİMİZİ BİZE KARŞI KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR'

"Hayat pahalılığından en fazla etkilenen emeklilerimizin sıkıntılarının da farkındayız. Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bugüne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında; yani enflasyonun üzerinde zam yaptık. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan'dan itibaren hesaplara yatırıyoruz. Geçen hafta kamu bankalarıyla görüşerek banka promosyonlarının güncellenmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8 bin lira ile 12 bin lira arası promosyon ödemesi yapacak.

Muhalefet yine atıp tutarak yine yalan yanlış söyleyerek emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Ama kendilerine geçen seçimdeki sözleri sorulunca hatırlamıyoruz diyerek işi arsızlığa vuruyorlar. Her gün haktan, hukuktan, yetim hakkından bahsediyorlar ancak valizler dolusu dolarlar, avrolar, paraları nereden geldi, nereye gitti belli değil. Açıklayamıyorlar. Emeklilerimizin, 6-7 kişinin saatlerce saymakla bitiremediği kara paranın hesabını veremeyenlerin sözlerine itibar etmeyeceğine inanıyorum."

'BAK ALTIN BİLEZİKLERİ TAKMIŞSINIZ, HAKKINI VERMENİZ LAZIM'

"Dicle size nasıl sevdalıysa biz de size sevdalıyız. 31 Mart'tan sonra inşallah sizlere daha güzel hizmetleri sunacağız. Hiç endişeniz olmasın. Bu duygularla il ve ilçe belediye başkan adaylarımı sizlere emanet ediyorum. Pazar gününe kadar yoğun bir şekilde çalışıyor muyuz? Bak altın bilezikleri takmışsınız. Ona göre hakkını vermeniz lazım. 31 Mart'ta Batman'dan güzel haberler bekliyorum."

(HABER MERKEZİ)