Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık taban fiyatını 54 TL olarak açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan hasat öncesi fındık taban fiyatını 54 TL olarak açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Altınordu Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen program kapsamında konuşan Erdoğan, yaklaşan hasat öncesi fındık taban fiyatını açıkladı.

Üreticilerin artan maliyete karşı yeni sezon için en az 85 TL fiyat çağrısında bulunduğu fındık taban fiyatını ‘müjde’ ifadeleri ile 54 TL olarak açıklayan Erdoğan, “Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Şimdi biz rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bu yıl da ülkemizin yaşadığı sıkıntılara rağmen fındık üreticilerimize emeklerinin karşılığını vermek için tüm şartları zorladık. Bu rakamla hem üreticilerin gelirini arttıracağımıza hem de ihracımızı yükselteceğimize inanıyoruz. Ortalamasını 54 olarak açıkladık. Hayrolsun, bereketli olsun” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

CANIMIZA VE HUZURUMUZA KAST ETTİLER: Üstelik bu krizler, öyle krizlerdi ki sadece elimizdeki avucumuzdakini kaybetmekle kalmaz, geleceğimizi de ipotek altına sokardık. Bugün gelişmiş ülkeler başta olmak üzere bütün dünya krizlerin pençesinde kıvranırken, biz istihdamımızla üretimimizle ihracatımızla dolu dizgin hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız yok değil, var ama biz bunları aşabilecek güçteyiz, biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Hamdolsun, elimizdeki imkanlar ve önümüzdeki fırsatlar bunlardan katbekat fazladır. Hatırlarsanız yıllarca bu ülkeyi vesayet ve tek parti yönetimiyle milli iradeyi yok sayarak darbelerle sürekli demokrasimizi budayarak, koalisyonlarla siyaseti felç ederek, ideolojik, etnik ve mezhebi gerilimlerle milli bünyemizi zayıflatarak, yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek... Aramızda benim yaşça benden daha büyük olan ablalarım, ağabeylerimiz var. O CHP'nin hani o karneyle benzin dağıtılan, karneyle ekmek dağıtılan dönemleri vardı ya, elhamdülillah bizim iktidarımızda böyle bir şey var mı? Yok. Bunlar, terörle canımıza ve huzurumuza kast ettiler. "

ORDU, TERZİ FİKRİ'Yİ DE İYİ BİLİR: Artık terör diye bir bela var mı? Bu Ordu, terörün ne menem şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir. Onların bedelini bu Ordu çok ödedi çok ama artık böyle bir şey var mı? Yok. Yardım ve benzeri sinsi görüntüler altında üretimimizi, sanayimizi, ticaretimizi kısır bıraktılar. Beşinci kol faaliyetleriyle ordumuzu, diplomasimizi, akademimizi, medyamızı kontrol altında tutarak, velhasıl bizi dört bir yandan kuşatarak adeta esir almışlardı. Rahmetli Menderes'in, rahmetli Özal'ın, rahmetli Erbakan ve Türkeş'in verdiği mücadele siyasi olmanın ötesinde bir istiklal ve istikbal mücadelesiydi. Biz de işte bu büyük davanın son temsilcisi olarak, bundan 21 yıl önce sizlerin huzuruna geldik. Milletimizden aldığımız destekle 20 yıldır ülkemizi yönetirken attığımız her adımda bu kavganın farklı yüzleriyle karşılaştık. Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak ayaklarındaki prangalardan kurtardıkça gördük ki 20 yılda asırlık işler yapmak mümkünmüş.

BENİM ORDU'M HADDİNİ BİLDİRİR: Karşımda bir pankart var. "Fındık dalda tekleme, Altılı masa Ordu'dan oy bekleme." Benim Ordu'm böyle işte. Haddini bildirir.

BAY KEMAL'İ KENDİSİ DE KABUL ETTİ: Bunlar elif görse mertek sanacak. Bir zamanlar bu Bay Kemal SSK'nın başında değil miydi? SSK'yı batırmadı mı? Ne hale getirdi oraları. Şimdi hastanelerimizin her biri birbirinden güzel. Şimdi bir şehir hastanesi Ordu'ya yapıyoruz. Bu zata zaman zaman 'Bay Kemal' diyerek takılıyorum. En sonunda bunu kendisi de kabul etti. Ama seçimden sonra buna 'Emekli CHP Genel Müdürü'nü de eklemesi gerekiyor. Yıllardır kendisine, 'yalan siyasetini bırak' dedik ama dinletemedik." (HABER MERKEZİ)