Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz kader planına inanmış insanlarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamanın olduğu bölgeyi ziyaret etti. Maden patlamasında hayatını kaybeden insanların 41'e ulaştığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yürütülen çalışmaları incelemek üzere patlama meydana gelen Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağına geldi. Erdoğan, maden ocağı önüne kurulan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Mobil Koordinasyon Merkezi'nde yürütülen çalışmaları inceledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Amasra Maden Ocağı'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması nedeniyle milletçe üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan ramhet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtulan işçilerimize Rabbim'den acil şifalar diliyorum.

Devletimiz madenin -300 ve -350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumlarını seferber ederek kaza mahallinde çalışmalara başlamıştır. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri yürütülürken, yaralı işçilerimiz ambulans, helikopter ile çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarına nakledilmiştir.

TTK'dan AFAD'a ve belediyelere kadar tüm kurumlarımız işçilerimize ulaşmak için zamanla yarışmışlardır. Enerji, Çalışma ve İçişleri Bakanlığımız olay yerinde çalışma koordinasyonu yürütmüşlerdir. Biz de sürekli olarak İçişleri Bakanımla irtibat halinde olduk, telefon görüşmelerimizi sürdürdük. Yapılması gereken adımları atmanın gayreti içinde olduk. Ayrıca bugünkü Diyarbakır programımızı iptal ederek, çalışmaları yerinde görme kararı aldık.

Bu patlamanın nasıl yaşandığı, sorumluların kimler olduğu yürütülecek adli ve idari soruşturmalarla ortaya çıkacaktır"

'BİZ KADER PLANINA İNANMIŞ İNSANLARIZ'

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "En son 41'inci işçimize ulaştık o da rahmetli olmuş. Merhumların sayısı 41 olmuş oldu. Patlamanın sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak. Amasra en ileri maden teknolojilerine sahip. Biz kader planına inanmış insanlarız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan maden patlamasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 1 milyon 350 bin lira yardım yapılacağını söyledi.   (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

 

Etiketler Erdoğan taziye Bartın