Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ülkenin liderleriyle görüştü: 'İngiltere ile istihbarat paylaşımı derinleştirilecek'

NATO zirvesine katılmak için Litvanya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa, Kanada, İngiltere, İtalya ve Almanya liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO zirvesi için Litvanya'nın başkenti Vilnius'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la görüştü.

Görüşmelere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç de katıldı.

SUNAK, İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE ONAYI 'MEMNUNİYETLE' KARŞILADI

Erdoğan'ın, İngiltere Başbakanı Sunak'la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Sunak'ın İsveç'in NATO üyeliğine verilen desteği memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Erdoğan ve Sunak'ın "İngiltere-Türkiye ilişkilerinin tam potansiyeline ulaşmasını sağlamadaki ortak kararlılıklarını bir kez daha teyit ettiği" aktarılan açıklamada, "Liderler ayrıca terörle mücadele konusunda istihbarat paylaşımı ve iş birliğini derinleştirme konusunda mutabık kaldı" denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Türkiye'ye yaptığı son ziyaretin de değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, Erdoğan ve Sunak'ın, Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın uzatılmasının önemi konusunda da mutabık kaldığı ifade edildi.

ERDOĞAN: ALMANYA İLE YAKIN İŞ BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Almanya Başbakanı Scholz'la görüşmesinin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ilişkilerini ele aldıklarını belirtti.

Erdoğan, paylaşımında "Şansölye Olaf Scholz ile NATO Liderler Zirvesi'nde bir araya gelerek Türkiye-Almanya ilişkilerini konuştuk, ittifaka verdiğimiz önemi teyit ettik. Küresel istikrar ve güvenlik ortamının tesis edilmesi çabalarında Almanya ile yakın iş birliğimizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)