Cumhur İttifakı'nın yerel seçim iş birliği heyetleri belli oldu

Heyette AK Parti'den Efkan Ala, Ali İhsan Yavuz ve Yusuf Ziya Yılmaz, MHP'den Sadir Durmaz, Feti Yıldız ve Muhammed Levent Bülbül yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı'nın yerel seçimde iş birliği için çalışacak heyetlerinde bulunan isimler açıklandı.

AA'nın haberine göre, 31 Mart 2024'te yerel seçimlerde ittifak yapacak AK Parti ve MHP ön hazırlık çalışmalarına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlere yönelik ortak heyet kurulması kararının ardından çalışmalara başlanmıştı.

Bu kapsamda her iki parti de öncelikle çalışmaları yürütecek heyetlerini belirledi. Buna göre AK Parti'de Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP heyetinde ise Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül yer aldı.

Heyetlerin ilk görüşmesinde genel ilkeler ve prensipleri ele alacağı, partiler arasında iş birliği seçenekleri ve başta büyükşehirler olmak üzere il bazlı değerlendirmeler yapacağı açıklandı.

Ortak heyetin çalışmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin düzenli olarak bilgilendirileceği ve çalışmaların onların talimatları doğrultusunda ilerleyeceği belirtildi. Çalışmanın içeriğine ilişkin nihai kararı ise Erdoğan ve Bahçeli verecek. (HABER MERKEZİ)