Cumhur İttifakı'nda aşure krizi: Zonguldak'ta BBP'nin aşure dağıtımına izin verilmedi

Zonguldak'ta valilikten izin alan BBP'nin aşure dağıtımı belediye tarafından engellendi. BBP il başkanı Acar, “Bu ve bunun gibi hareketler mutlaka karşılığını bulacaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, kent merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce ibadete açılan Uzunmehmet Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrasında aşure dağıtmak isteyen Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Alperen Ocakları'na izin vermedi.

Valilik ve emniyetten yasal izinlerini almalarına rağmen polis nezaretinde cami avlusundan çıkarılan BBP ve Alperen Ocakları yöneticileri en yakın cami olan Soğuksu Camisi'nde aşure dağıtımı yapmak zorunda kaldı.

Belediye yetkilileri, Uzunmehmet Camisi'nde ücretsiz çay ve su ikram edildiği gerekçesiyle aşure dağıtımına izin vermedi.

'VALİLİK VE EMNİYETTEN ALINAN İZİNLER NE ZAMANDIR BELEDİYEDEN ALINMAYA BAŞLANDI?'

BBP Zonguldak İl Başkanı Serdal Acar, Alperen Ocakları adına yapılan aşure dağıtımında yaşanan engellemenin camialarını son derece üzdüğünü belirtti.

Acar, “Gerekli izinlerimizi valilikten ve emniyetten aldıktan sonra, Uzunmehmet Camisi önünde cuma namazı çıkışında aşure dağıtımı yapacağımız sırada belediye yetkilileri telefonla oradaki emniyet görevlilerini arayıp etkinliğimize izin vermedi” dedi.

İttifak kapsamında seçim döneminde Selim Alan'ı desteklediklerini hatırlatan Acar, şunları söyledi:

“2019'daki yerel seçimde Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı'ndaki desteğimizi Ömer Selim Alan adına kullanarak aday çıkarmadığımızı kamuoyu bilmektedir. Seçimden önce ve sonra başkanlığı kazanan Sayın Ömer Selim Alan her platformda Büyük Birlik Partisi'ne minnetlerini ve teşekkürlerini ortaya koymakta idi. Bugün yapılan bu engelleme tüm camiamızı derinden yaralamıştır. Aşure günü demek birlik ve kardeşlik demektir. Valilik ve emniyetten alınan bu tür izinler ne zamandır belediye başkanlığından da alınmaya başlanmıştır?”

'BU TÜR HARAKETLER MUTLAKA KARŞILIK BULACAKTIR'

“Aşure dağıtımı yapılamayan yerde su ve çay dağıtımına nasıl izin verilmektedir” diyen Serdal Acar, “Kimse BBP ve Alperen Ocakları'nın önünü kesmek adına bu tarz engellemeler ile karşımıza çıkmasın. Bu ve bunun gibi hareketler mutlaka karşılığını bulacaktır” ifadelerini kullandı.