Cumhur İttifakı kendi başkanını gözden çıkardı: Faaliyet raporuna ret

MHP'li İskilip Belediyesi'nin faaliyet raporu MHP ve AK Partili belediye meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Belediye meclisinde yapılan oylamada sadece Başkan Ali Sülük (ortada) ve iki üye kabul oyu verdi.
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - İskilip Belediyesi faaliyet raporu MHP ve AK Partili belediye meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Karar, Danıştay'ca da uygun görülürse MHP'li Belediye Başkanı Ali Sülük'ün başkanlığı düşecek.

İskilip Belediyesi’nin faaliyet raporu dün meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Yapılan oylamada faaliyet raporu MHP ve AK Partili üyelerin 3'e karşı 9 oyuyla reddedilerek Ali Sülük'ün başkanlığının düşürülmesinin yolu açıldı.
Belediyeler Kanunu'na göre faaliyet raporunun ret edilmesinden sonra meclis başkan vekili tarafından tutulan tutanak ve rapor “meclis başkan vekili tarafından mahallin mülkî idare amirine yani Valiliğe” gönderilecek. Valiliğin gerekçeli görüşüyle birlikte dosyayı göndermesinden sonra Danıştay uygun görürse belediye başkanının başkanlığı sona erecek.

DAHA ÖNCE DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

İskilip'in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında MHP’li ve AK Partili belediye meclis üyeleri yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddiası ile daha önce de suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunda, "Gerek görev yaptığımız belediyemiz üyeliği sorumluluğumuz kapsamında, gerekse memleket ve millet sevdamız bakımından vicdan rahatsızlığımızın etkisi ile varsa usulsüzlük ve yolsuzluk iş ve işlemleriyle ilgili gerekli araştırma ve inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı'na bunların bildirilmesi, sorumluların cezalandırılması bakımından suç duyurusunda bulunma gereksinimi doğmuştur. İskilip Belediyesi dahilindeki tüm işletme ve bağlı kuruluşlar ile belediyenin yaptığı iş ve işlemlerdeki, her türlü usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının gerçeklik durumunun ortaya çıkması ve bu kapsamda suçu veya ihmali bulunan ilgili ve sorumluların cezalandırılması ile ilgili İçişleri Bakanlığınca müfettiş görevlendirilerek inceleme yapılması adına suç duyurusunda bulunuyoruz" denilmişti.