Cumartesi Anneleri: Son kayıp bulunana kadar vazgeçmeyeceğiz

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınları için adalet mücadelesinin 27’nci yılında, Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'u mezarları başında andı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası kapsamında, 1995'te gözaltında kaybedilen Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç, öldürülmelerinin 27’nci yılında mezarları başında anıldı. Anmaya, gözaltında yakınlarını kaybeden aileler ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri katıldı.

Hasan Ocak’ın kız kardeşi Maside Ocak anmada mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Ocak, "Sana söz Rıdvan. Düşlediğin hayallerin hep bizimle olacak. Sana söz Rıdvan. Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Sözümüzün arkasında durmaya devam edeceğiz. Son kaybımız bulunana kadar, son fail yargılanana kadar ve hesap verene kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'DÜN ENGELLEDİĞİMİZ GÖZALTINDA KAYBETME SUÇU BUGÜN YENİDEN İŞLENMEYE ÇALIŞILIYOR'

İHD İstanbul Şube Başkanı Yoleri de mücadelenin güçlü bir şekilde sürdürülmesinin hâlâ büyük bir önemi olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Çünkü dün engellediğimiz gözaltında kaybetme suçu, bugün yeniden işlenmeye çalışılıyor. Buna ilişkin kamuoyuna da yansıyan çeşitli örnekler söz konusu oldu. Dolayısıyla devleti insanlığa karşı suçu işlemekten vazgeçirmeye yarayacak büyüklükte, önemde bir mücadeleyi büyütmek zorundayız. Bu, sadece buradaki insanları, sadece kayıp yakınlarını değil hepimizi tehdit eden bir olgu olduğu için hepimizin sorumluluğu. Hiçbir devlet, insanlığa karşı bir suçu işlerken, bu suçu saklarken, bu suçu cezasızlıkla ödüllendirirken bunu hakkı olarak yapmaz. Bunu, sorumluluğunu ve yükümlülüklerini ihlal ederek yapar. Bugün gözaltında kaybetme suçunun hem kişi özgürlüğünü ve hürriyetini hem yaşam hakkını ihlal ettiğini biliyoruz." (HABER MERKEZİ)