Cumartesi Anneleri: Plaza de Mayo Anneleri’nin şanlı direnişini selamlıyoruz

Cumartesi Anneleri, Arjantin'de kayıpların bulunması için mücadele eden Plaza de Mayo Anneleri’nin direnişinin 45'inci yılı nedeniyle açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumartesi Anneleri/İnsanları, Arjantin'de Plaza de Mayo Anneleri’nin gözaltında kaybedilenlerin bulunması için mücadelesinin 45'inci yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda "Bugün Plaza de Mayo Anneleri’nin Arjantin’de kayıplar mücadelesini başlatmalarının 45. yılı! Varlıkları ile dünyadaki tüm kayıp yakınlarına ilham veren Plaza de Mayo Anneleri’nin şanlı direnişini selamlıyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Arjantin'de 1976 yılında yaşanan askeri darbenin ardından gözaltına alınan binlerce kişi kaybedildi.

Yakınlarının akıbetini soran aileler, başkent Buenos Aires’teki Mayıs Meydanı’nda (Plaza de Mayo) toplandı. Aileler, ilk olarak 1977 yılının Nisan ayında darbenin ardından devlet başkanı olan Genelkurmay Başkanı Rafael Videla'ya mektup vermek için Plaza de Mayo'da bir araya geldi.

İlk eylemleri polis saldırısıyla dağıtılan aileler, yıllarca süren mücadeleleriyle çok sayıda kişinin akıbetini ortaya çıkardı ve öldürülen yakınlarının askerlere verilen çocuklarını asıl aileleriyle buluşturdu. (HABER MERKEZİ)