VİDEO

Cumartesi Anneleri 1000 hafta direndi: Kayıplarımızı bulmuş kadar sevindik

Cumartesi Anneleri’nden Hanım Tosun, Maside Ocak, Leyla Erdoğan Alpsoy, Kenan Bilgin, Galatasaray Meydanı’ndaki 1000’inci haftayı anlattı.

İSTANBUL - Cumartesi Anneleri’nin kayıplarının akıbetini sormak için 1995 yılında Galatasaray Meydanı’nda başlattığı oturma eylemleri 1000'inci haftasına girdi.

Sorumluların yargılanması için 27 Mayıs 1995’ten beri meydanda basın açıklaması yapan kayıp yakınlarının 1000’inci haftada yaptığı açıklamaya aralarında siyasetçilerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de olduğu binlerce kişi destek verdi.

Sabahın erken saatlerinde Galatasaray Meydanı’na gelerek hazırlıklara başlayan kayıp yakınları, oturma eylemi öncesi meydanı temizledi. Kaybedilenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart yere serildi. Daha sonra pankartın üzerine karanfiller bırakıldı.

Oturma eyleminin ardından basın açıklamalarını okuyan kayıp yakınları sorumluların yargılanması için çağrılarını yineledi.

Galatasaray Meydanı, 28 Ağustos 2018’deki 700'üncü hafta eyleminde polis saldırısıyla yasaklanmış, meydan ise ablukaya alınmıştı. Uygulanan polis ablukası, 300 hafta sonra 1000'inci hafta eylemi için kaldırıldı.