Covid yasağını delince 300 squat cezası verilen adam öldü

Filipinler'de sokağa çıkma yasağını içme su almak için ihlal ettiği belirtilen 28 yaşındaki bir kişi, 300 squat yapma cezası sonrası öldü. Olay hakkında soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Filipinler'de, korona virüsü nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağını içme suyu almak için ihlal edince 300 squat yapmaya zorlanan bir kişinin öldüğü belirtiliyor. Ailesi, 28 yaşındaki Darren Manaog Peñaredondo'nun karantinayı içme suyu almak için deldiğini, ceza olarak 300 squat yapmaya zorlanınca öldüğünü anlattı.

Olay, yüksek vaka sayıları nedeniyle 18.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanan Cavite eyaletinin General Trias kentinde yaşandı. Peñaredondo'nun saat 18.00'dan sonra içme suyu almak için dışarı çıktığı, bu sırada yetkililer tarafından yakalanıp belediye binasının önündeki meydana götürüldüğü belirtildi.

BELEDİYE BİNASININ ÖNÜNDE EŞ ZAMANLI SQUAT CEZASI

Burada Peñaredondo'ya ve yasağı ihlal ettiği söylenen bir başka kişiye, squat benzeri bir hareketi 100'er defa tekrarlama cezası verildiği belirtiliyor. Peñaredondo'nun partneri Reichelyn Balce'nin anlatımına göre, ikiliden egzersizi eş zamanlı olarak yapmaları istendi; bunu yapamadıklarında da 300 kez tekrarlama 'cezası' verildi.

'EVE GELDİĞİNDE SÜRÜNÜYORDU, KALBİ DURDU'

Peñaredondo'nun eve ertesi sabah 8'de geldiğini ve yardım almadan hareket edemediğini söyleyen Balce, "Bütün gün yürümekte zorlandı, sadece sürünüyordu" dedi. Balce, Peñaredondo'nun gün içinde nöbet geçirmeye başladığını ve akşam 10 gibi kalbinin durduğunu söyledi. 

EMNİYET MÜDÜRÜ YALANLADI, BELEDİYE SORUŞTURMA AÇTI

Olayın ardından kentin Emniyet Müdürü Marlo Nillo Solero korona virüsü tedbirlerini ihlal edenlere böyle bir ceza verilmediğini, bu kişilerin sadece sözlü olarak uyarıldığını savundu. Belediye Başkanı Antonio Ferrer ise soruşturma açıldığını doğruladı.

Korona virüsü salgınında 795 bin vakanın ve 13 bin 425 ölümün görüldüğü Filipinler'de, vaka sayılarının artışa geçmesi sonrası ulusal çapta uygulanan sokağa çıkma yasağı hafta başında uzatılmıştı. (DIŞ HABERLER)