Covid önlemlerinin kaldırıldığı Danimarka'da 50 bin kişilik stadyum konseri

Salgın tedbirlerinin kaldırıldığı Danimarka'da, 50 bin kişilik stadyum konseri düzenlendi. İzleyicilerden Andrea Bang, "Bu, eski günlerin geri dönüşü gibi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 salgınının kontrol altına alındığı duyurulan ve tüm tedbirlerin kaldırıldığı Danimarka'da, 50 bin kişilik konser düzenlendi. Avrupa'da ilk karantina tedbirlerinin yürürlüğe sokulmasından bu yana düzenlenen en büyük stadyum konseri olma özelliği taşıyan etkinlik, başkent Kopenhag'da bulunan Parken Stadyumu'nda cumartesi günü gerçekleştirildi.

'DANİMARKA'NIN YENİDEN AÇILIŞI'

Danimarkalı post-punk grubu The Minds Of 99 konserinin izleyicilerinden Andrea Bang, "Neşeliyiz ve mutlu hissediyorum. Konserden önce belki ağlayabiliriz diye konuşuyorduk çünkü bu, eski günlerin geri dönüşü gibi" dedi.

Geçtiğimiz yıl biletleri tükenen ancak salgın nedeniyle ertelenen konserin organizatörü Live Nation Entertainment'tan yapılan açıklamada ise, konserin, bu yıl tedbirlerin kaldırılmasından bir gün sonra düzenlenmesinin 'tamamen şans' olduğu belirtildi. Grubun solisti Niels Brandt, "Bir yıl sonra buradayız ve bu Danimarka'nın yeniden açılışı" ifadelerini kullandı.

AŞILAMA ORANI REKOR DÜZEYE ULAŞTI, TEDBİRLER KALDIRILDI

Danimarka Ulusal Sağlık Kurulu, cuma günü salgınının tamamen kontrol altına alındığını ve bu nedenle bütün önlemlerin kaldırıldığını açıklamıştı. Ülke genelinde rekor bir aşılama düzeyine ulaşıldığını duyuran yetkililer, uluslararası kuralların geçerli olduğu havalimanları ve uçaklarda maske takma zorunluluğu ve PCR testi gibi kuralların yürürlükte olacağını belirtmişti. Ülkede aşılma oranın yüzde 83'e çıktığını kaydeden Rigshospitalet Hastanesi Bulaşıcı Hastalıkları Başhekimi Jens Lundgren, sonbahar ve kış aylarında salgının kontrolden çıkması durumunda kısıtlamaların tekrar geri getirilebileceğini hatırlatmıştı.

Johns Hopkins verilerine göre Danimarka'da vaka sayısı 353 bin 803, Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 613'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)