'Covid korkusuyla' üç aydır havalimanında yaşıyordu, tutuklandı

ABD'nin Chicago kentindeki O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda, yasak bir alanda bulunduğu için kimlik sorulan bir kişinin üç aydır burada yaşadığı ortaya çıktı. "Covid-19 nedeniyle evime dönmekten çok korkuyordum" diyen 36 yaşındaki Aditya Singh mahkemede tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, 'Covid korkusu' nedeniyle üç aydır Chicago kentindeki uluslararası O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda yaşayan bir adamı konuşuyor. Cumartesi günü şans eseri yakalanan 36 yaşındaki Aditya Singh, çıkarıldığı mahkemede 'Covid-19 korkusuyla Kaliforniya'daki evine dönmekten korktuğunu' söyledi. Davaya bakan yargıç havalimanı yetkililerine de sert eleştiriler yöneltirken, Singh 1000 dolar kefaletle gözaltında tutuluyor

BİR HAVALİMANI ÇALIŞANININ KİMLİK KARTINI KULLANDI

Singh, cumartesi günü havalimanında giriş yasağı olan bir alanda bulundu. United Havayolları'nın iki yetkilisinin kendisine kimlik sorması üzerine, bir havalimanı çalışanının 26 Ekim 2020 günü kaybettiği kimliği kendisine aitmiş gibi gösterdi. 911'in aranması sonrası gözaltına alınan Singh'in, O'Hare Uluslararası Havalimanı'na 19 Ekim'de indiği ve o tarihten beri de yolcuların girmesine izin verilmeyen bir alanda sahte kimliği sayesinde konakladığı ortaya çıktı.

'BAŞKA YOLCULAR YEMEK VERDİ'

Amerikan basınına göre Singh, gözaltına alınırken "Covid-19 nedeniyle evime dönmekten çok korkuyordum" savunması yaptı. Bazı yolcuların evsiz zannettikleri Sing'e bu süreçte yemek verdiği de belirtildi.

YARGIÇ ŞAŞKINLIK GEÇİRDİ

Singh'in geçmişte sabıkası bulunmadığı açıklanırken, havalimanında giriş yasağı bulunan bir alana girmek ve kimlik hırsızlığı ile suçlandığı belirtildi. Davaya bakan yargıç Susana Ortiz ise Singh'i savunan savcının "Covid nedeniyle eve gitmeye çok korkuyordu" demesi üzerine, "Bana diyorsunuz ki, izni bulunmayan ve çalışan olmayan bir kişi, 10 Ekim 2020 ile 16 Ocak 2021 arasında O’Hare Havalimanı'nın terminalinin güvenlik altındaki bir alanında yaşıyordu ve fark edilmedi mi? Sizi doğru anlamak istiyorum" yanıtını verdi.

HAVALİMANINA GİRİŞİ YASAKLANDI

Ortiz, insanların güvenli bir biçimde seyahat etmesi için havalimanlarının güvenli olması gerektiğini söyleyerek, Singh'in 'toplum için bir tehdit oluşturduğuna' kanaat getirdi. Yargıç, Singh'in 1000 dolar kefaletle serbest kalabileceğine hükmetse de, havalimanına girmesini yasakladı. (DIŞ HABERLER)