Covid-19'un yeni varyantı İngiltere'de yayılıyor: 'Barbenheimer'la bağlantılı olabilir

İngiltere'de Omicron'un yeni alt varyantı 'Eris' her 7 vakadan 1'inde görüldü. Uzmanlar, milyonların 'Barbie' ve 'Oppenheimer'ı izlemek için sinemalara akın etmesine işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığını duyurdu. Buna göre, Omicron'un yeni alt varyantı Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor.

AA'nın aktardığına göre, Eris, yüzde 39,4'le vakaların yaklaşık yarısını oluşturan Arcturus'tan sonra İngiltere'de en yaygın ikinci varyant olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, dünya genelinde Covid-19 vakalarındaki artışın sürmesi sebebiyle durumu yakından izlediklerini bildirdi.

'MİLYONLARCA KİŞİNİN SİNEMAYA AKIN ETMESİYLE İLGİLİ OLABİLİR'

İngiltere'de Covid-19 enfeksiyonlarına ve aşılama oranlarına ilişkin rakamları tahmin eden Zoe Covid-19 Semptom Çalışması'nın verilerine göre, 4 Temmuz 2023 tarihinde 606 bin 656 olan tahmini vaka sayısı, 200 bin artarak 27 Temmuz'da 785 bin 980'e yükseldi.

Uzmanlar, ülkede Covid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz'da vizyona girmesinin ardından milyonlarca kişinin sinemalara akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü. Buna göre, İnsanların kapalı ve yetersiz havalandırılan alanlarda, yakın mesafede bir araya gelmesinin, bulaş oranlarını artırmış olabileceği değerlendiriliyor. Hastalığa karşı bağışıklığın azalması ve Covid-19 aşılarının üzerinden belirli bir süre geçmesinin de vakalardaki artışa neden olabileceği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)