Covid-19'un PCR testlerinde gizlenebilecek yeni mutasyonu keşfedildi

Finlandiya'da Covid-19'un daha önce rastlanmayan, "benzersiz" bir mutasyonunun tespit edildiğini açıklandı. Bilim insanları bu yeni türün daha önce İngiltere ve Güney Afrika'da görülen mutasyonlarla bazı özellikleri paylaştığı fakat tamamıyla yeni bir genetik kombinasyona sahip olduğunu, boğaz ve burun sürüntülerinde Covid-19 RNA'sına özgü genetik sekansları arayan PCR testlerinden gizlenebileceği uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Bilim insanları yeni tip korona virüsünün daha önce görülmemiş 'benzersiz' bir mutasyonunun Finlandiya'da ortaya çıktığını duyurdu. Helsinki'deki Vita Laboratuvarları'na göre 'Fin-796H' adı verilen mutant virüs, daha önce İngiltere'de ve Güney Afrika'da görülen mutasyonlarla bazı özellikleri paylaşıyor fakat tamamıyla yeni bir genetik kombinasyona sahip.

Finlandiyalı bilim insanları, benzersiz yapıdaki virüsün, boğaz ve burun sürüntülerinde Kovid-19 RNA'sına özgü genetik sekansları arayan PCR testlerinden gizlenebileceği uyarısı yaptı.

Henüz daha bulaşıcı veya bağışıklığa daha dirençli olup olmadığı bilinmeyen yeni mutasyonun, Kovid-19 vaka sayısının görece düşük olduğu Finlandiya'ya yurt dışından geldiği sanılıyor. Finlandiya'da bugüne kadar İngiltere'de ortaya çıkan Kovid-19 mutasyonu 422 vakada, Güney Afrika mutasyonu 22 vakada, Brezilya mutasyonu ise 1 vakada görüldü. Ülkede toplam 52 bin 209 vaka görülürken, virüs nedeniyle 725 kişi hayatını kaybetti. (AA)