Covid-19 risk haritasında Konya ve Kars mavi kategoriye geçti

Sağlık Bakan Koca açıkladı: Konya ve Kars 18 yaş ve üstü en az 1 doz doz korona virüsü aşılamasında yüzde 75'i aşarak mavi kategoriye (düşük riskli) yükseldi. Mavi kategorideki kent sayısı 62 oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars ve Konya'da ilk doz aşılama oranının yüzde 75'i geçtiğini ve iki kentin "mavi" kategoriye geçtiğini duyurdu. Koca'nın açıklamasına göre, risk haritasında "turuncu" kategorideki Muş da "sarı" kategoriye geçti. "Turuncu" kategoride 4, "sarı" ketgoride ise 15 il kaldı.  

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:  "Risk haritasında en büyük değişikliklerden birini Konya yaptı. Nüfusu en kalabalık yedinci şehrimiz artık mavi. Bu mavi, Türkiye'de risk düzeyini düşürecek! Kutluyoruz, Konya.

“Aramızdaki tek Turuncu da Sarı oldu!” Doğu Anadolu, ilk doz aşı oranını %65’in üzerine çıkaran MUŞ’U kutluyor. Ve Türkiye’nin dört bir yanı! 

KARS, ilk doz aşı oranında %75’i geçerek Orta Risk Seviyesini Düşük Risk Seviyesine indirdi. 4 Turuncu, 15 sarı ilimizin önünde yeni bir örnek var! MAVİ Kars’ı kutluyoruz." (HABER MERKEZİ)