Courtois'dan sitem: Kalecilerin Altın Top'u kazanması imkansız

Bu yıl Altın Top sıralamasında 7'nci olan Real Madrid kalecisi Courtois, organizasyonun kalecilere yeteri kadar değer vermediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Real Madrid'in kalecisi Thibaut Courtois, kalecilerin Altın Top (Ballon d'Or) ödüllerinde arka planda kalmasından yakındı. France Football dergisi tarafından Paris'te dün düzenlenen törenle en iyi kaleciye verilen Lev Yaşin ödülünü kazanan Belçikalı file bekçisi, Fransa basınına verdiği demeçte sitem etti.

AA'nın aktardığına göre, takım arkadaşı Karim Benzema'nın Altın Top ödülünü kazanmasından memnuniyet duyduğunu ama organizasyonun kalecilere yeterince önem vermediğine işaret eden kaleci, "Her şeyden önce, Karim adına çok mutluyum. Futbolda gol atmak, gol kurtarmaktan her zaman daha önemli olacak gibi gözüküyor. Futbol, atanın önem kazandığı bir oyun olmaya devam edecek. 'Bu ödülü benim kazanmam gerekiyordu' demiyorum ama Şampiyonlar Ligi ve La Liga'yı kazanan bir kaleci olarak podyuma bile çıkamadım" ifadelerini kullandı.

Kalecilerin ödüllerde arka planda kalmasından şikayet eden Courtois, "Oylamanın mantığını anlıyorum ve ödülü kazanma ihtimalim olmadığının farkındayım. Bu ödülü, bir kaleci olarak almanıza imkan yok. Geçen yıl yaptıklarımın üstüne çıkabilecek bir kaleci performansı olabileceğinden şüpheliyim" değerlendirmesinde bulundu.

CASILLAS'TAN DESTEK

Real Madrid'in eski kalecisi Iker Casillas da Courtois'ya destek verdi. Courtois'nın hakkının yendiğini savunan Casillas, "Courtois, bence dünyanın açık ara en iyi kalecisi. Ballon d'Or'da en azından podyuma bile çıkamaması nedeniyle çok üzgünüm. Bu ödül, hangi kriterlere göre veriliyor, hala anlamadım" mesajını paylaştı.

Yılın oyuncusuna verilen Altın Top ödülünde Benzema'nın ardından Senegalli Sadio Mane 2'nci, Bekçikalı Kevin De Bruyne 3'üncü sırayı alarak podyuma çıkmıştı. Courtois ise genel sıralamada yedincilik elde etmişti. Altın Top ödülünü, kaleci mevkisinde son olarak 1963 yılında, Sovyet kaleci Lev Yaşin kazanmıştı. (HABER MERKEZİ)