Çorum'da otopark tartışması: Caddeler amacı dışında kullanılamaz

Çorum’un en işlek iki caddesine belediye tarafından ihale ile paralı otopark uygulaması getirilmesi tepkilere neden oldu. Caddelerin amacı dışında kullanılmaması yönünde birçok Danıştay kararı olduğunu belirten CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, yargıya gideceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Gazi ve İnönü caddelerindeki otopark uygulamasını yargıya taşıyacaklarını söyledi. Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, “paralı otopark” uygulaması için geçen hafta gerçekleştirilen ihaleyi eleştirerek, "Orada 500 araç kapasiteli, en az 3 yıl süreyle otopark işletmeciliği yapmak şartı var. Baktığımız zaman 500 araç kapasiteli, 3 yıl süreyle işletmecilik yapmış Çorumlu bir yurttaşın olmadığını gördük. Buradaki amaç neydi?” ifadelerini kullandı.

'DANIŞTAY EMSAL KARARLARI İPTAL ETTİ'

Ücretli otopark konusunda Danıştay’ın emsal kararları bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “Ortada o kadar çok Danıştay kararı var ki caddelerin amacının dışında kullanıma kapatılmasıyla ilgili. Geçtiğimiz ekim ayı içerisinde Muğla’dan açılan bir davada Danıştay, ‘Yollar amacının dışında kullanılamaz’ kararı vermiştir. Caddelerden alınan otopark ücretlerini emsal karar niteliğinde iptal etmiştir. İmar planlarında şehrin trafik yoğunluğunu öngöremeyenler, bugün ‘Caddelere park etmezseniz trafik sorunu çözülür’ anlayışına gelmiştir” dedi.

Yılmaz, CHP grubunun konuyu yargıya taşıyacağını belirterek, “Bu ihalenin iptaliyle alakalı mutlaka bir dava süreci işleteceğiz. Şehir trafiğini çözmenin mutlaka akılcı ve bilimsel yöntemleri vardır” şeklinde konuştu.