Çorum’da mülteci çocuğa cinsel istismar iddiası

Çorum’da bir firmanın yöneticilerinden Mehmet Lastikçi, mülteci erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Çorum’da bir firmanın satın alma müdürü olan 51 yaşındaki Mehmet Lastikçi, çöp toplayan mülteci Y.H.F.A.S isimli erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Olay, kimliği açıklanmayan görgü tanığı bir kadının ihbarı ile ortaya çıktı. Olayın yaşandığı 29 Temmuz günü, bir esnafın yanına giden kimliği belirsiz kadın, Lastikçi'nin mülteci H.F.A.S isimli kağıt toplayıcısına cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Mehmet Lastikçi'yi gözaltına aldı.

MEHMET LASTİKÇİ 22 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Polisteki ifadesinden sonra adliyeye çıkartılan Lastikçi tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Lastikçi, 22 gün hapishanede kaldıktan sonra  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suriyeli mülteci bir ailenin üç çocuğundan biri olan Y.H.F.A.S, Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede, Mehmet Lastikçi tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti.

Mehmet Lastikçi

SANIK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Cinsel istismar sanığı Mehmet Lastikçi ise çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmada, olayın olduğu gece ikametgâhının altında bulunan berbere gittiğini aktararak, elinde boş su şişesi olduğunu bunu çöpe atmak için çöp konteynırının yanına gittiğinde bu çocuğu gördüğünü ve boş şişeyi çocuğa uzattığını kaydetti. Durumuna acıdığı için Y.H.F.A.S’ye 5-10 lira haçlık verdiğini ileri süren Lastikçi, “Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.