Çorum’da köylüler mevsimlik işçilere saldırdı

Urfa’dan Çorum’a mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen işçilerin, köy muhtarı ve köylüler tarafından saldırıya uğradığı ve olay yerine gelen jandarma tarafından tehdit edildikleri iddia edildi.

Halaf Çalışır saldıya uğrayan mevsimlik işçilerden biri
Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Urfa’dan Çorum’a çalışmaya gelen mevsimlik işçiler, Abdalata Köyü’nde saldırıya uğradı. 

Saldırıya uğrayan işçilerden İbrahim Çalışır, mevsimlik işçi olarak çalışmaya geldikleri köyün muhtarı Ömer Arlı, yeğenleri ve köy halkı tarafından saldırıya uğradıklarını ve olay yerine gelen jandarma komutanı astsubay S.Ç.’nin de kendilerini tehdit ettiğini iddia etti.

‘KÖYÜ TERK ETMEMİZ İSTENDİ’

İbrahim Çalışır, olayın muhtar Ömer Arlı’nın dayısının inek otlatması ile başladığını belirtti. Muhtar Arlı’nın dayısının olay günü kaldıkları çadırın etrafında birkaç tane poşet gördüğünü ve bunun ardından bu kişinin kendilerine bağırıp hakaret ettiğini söyledi.

Kübra Alpak kavgayı ayırmak isterken darp edildi

Çalışır, muhtarın dayısının önce yeğeni köy muhtarı Ömer Arlı’yı olay yerine çağırdığını söyledi. Muhtar Arlı'nın gelmesiyle jandarmanın çağırıldığını belirten Çalışır; muhtar, muhtarın yeğenleri ve köylüler tarafından tartaklandıklarını anlattı.

Olay yerine gelen jandarma astsubay S.Ç. tarafından da hakarete uğradıklarını iddia eden Çalışır, “Astsubaya suçumuz varsa götürüp ifademizi alırsınız. Biz senin evladın değiliz ki, hakaret edebilesin” şeklinde cevap verdiklerini kaydetti. Bunun üzerine muhtarla jandarma astsubayının biraz uzağa gidip konuştuklarını ardından da kendilerini çağırarak “Buradan taşınacaksınız, sizi burada barındırmam” dediğini aktaran Çalışır, taşınmayacaklarını söylemeleri üzerine bıçak çekip üzerlerine saldırdıklarını ileri sürdü.

‘JANDARMA SALDIRGANLARDA BIÇAK OLMASINA RAĞMEN MÜDAHALE ETMEDİ’

Çalışır, bu saldırıda Halaf Çalışır’ın başından, İsmail Çalışır’ın bacağından yaralandığını, Hatice Alpak ile Kübra Alpak’ın ise kavgayı ayırmak isterken darp edildiğini ifade ederek, jandarma astsubayının şahısların elinde bıçak görmesine rağmen müdahale etmediğini, müdahale etmediği gibi astsubay tarafından kendilerine biber gazı sıkıldığını iddia etti. Çalışır, olay sonrası Abdalata Köyü’nü terk ettiklerini söyledi.