Çorum'da kış bitti kuraklık sürüyor

Çorum'da içme suyu tehlikesi giderek büyüyor. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum'un Türkiye’nin en kurak 5 ilinden birisi olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Çorum İl Koordinasyon Kurulu toplantısında DSİ’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Tolga Gökhan Diri, ildeki barajların doluluk oranının geçen seneye göre yüzde 40 azaldığını belirterek, tehlike sinyallerinin devam ettiğini açıkladı. Diri, Vali Mustafa Çitçi’nin Çorum’daki barajların durumuyla ilgili sorusu üzerine verdiği yanıtta, “Barajlarımız doluluk oranı yüzde 24, yani 6 milyon 305 bin metreküp suyumuz var. Çok ciddi düşüş var” dedi.

Diri, mart ayındaki yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının sadece 2 milyon metreküp arttığını ifade ederken, Vali Mustafa Çiftçi de Nisan ayında beklenen yağışların gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

BAŞKAN: ÇORUM KURAK 5 İLDEN BİRİSİ

Ülke genelinde yaşanan kuraklıktan etkilenen illerin başında gelen Çorum'da 5 aylık içme suyu rezervi kaldı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise Çorumlulardan tasarruflu olmalarını istedi. Çorum'un Türkiye ’nin en kurak 5 ilinden birisi olduğunu açıklayan Aşgın, "Bu anlamda su çok önemli bir hal aldı. Çorum Belediyesi olarak şehrin içme suyu ihtiyacını Yenihayat ve Hatap barajlarımızdan karşılıyoruz. Kuraklık nedeniyle her iki barajımızdaki su rezervimiz 5 milyon metreküpe kadar inmiş durumda. Bu ne demek? Kuraklık bu şekilde devam ederse 5-6 aylık bir suyumuzun olduğunu, ondan sonra ise tehlike çanlarının şehrimiz için çalacağı anlamına geliyor. Yenihayat ve Hatap barajının dışında Çomar Barajımız var. Çomar Barajı, sürekli su kullandığımız bir barajımız değil. Ancak 3 milyon metreküplük bir su hacmimiz orada da var. Şu an itibariyle 9 farklı kuyumuz ile Çomar Barajı’nı da devreye almak suretiyle şehrimize düzenli bir şekilde hiçbir kesinti olmadan suyu temin ediyoruz" dedi.

 
Etiketler çorum kuraklık baraj