Çorum'da kadını rehin alan erkek gözaltına alındı

Çorum'da ayrıldığı kadını, ateşli silahla rehin alan M.Y., polis tarafından ikna edilmeye çalışıldı. 18 saat süren ikna süreci sonrası teslim olan M.Y., gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Çorum'da bir süre önce ayrıldığı M.K.'nin evine giden ve ateşli silahla evde bulunanları rehin alan M.Y., polisle saatler süren  müzakereler sonucu teslim oldu. Gözaltına alınan M.Y., sağlık raporu için hastaneye götürüldü. 

DAHA ÖNCE DE BİR DÜKKANDA ÇALIŞANLARI VE MÜŞTERİLERİ REHİN ALMIŞ

AA'nın haberine göre, M.Y, 13 Kasım saat 16.00 sıralarında elindeki ateşli silahla Çiftlik Çayırı 54. Sokak'taki evde yaşayan ayrıldığı kadın M.K.'nin evine gitti. M.Y., evde bulunan M.K, çocuğu, M.K'nin annesi ve kız kardeşini rehin aldı, daha sonra M.K. dışındakilerin evden ayrılmasına izin verdi.

Olay yerine gelen polis, M.Y. ile müzakere etmeye başladı. 18 saat süren görüşmeler sonucu M.Y., silahını bırakarak teslim oldu. Sabah saatlerinden itibaren önce cumhuriyet savcısı, ardından da ablasıyla görüştükten sonra silahı ekiplere teslim eden M.Y, polis ekiplerince dairenin giriş kapısında gözaltına alındı. M.Y. ve M.K., sağlık raporu için hastaneye götürüldü.

İl Emniyet Müdürü Gülser yaptığı açıklamada, şahsın ikna sürecinin uzun sürdüğünü, her iki kişinin de can güvenliği için sabırlı davranıldığını söyledi.

 

Öte yandan M.Y, 21 Ağustos 2021'de M.K. ile yaşadığı çeşitli sorunlardan sorumlu tuttuğu kişiye ait Albayrak Caddesi'ndeki bir berber dükkanında pompalı tüfekle iki çalışan ile iki müşteriyi rehin almış, yaklaşık beş saat süren uğraşın ardından ikna edilerek gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler rehin alma Çorum