Çorum'da hastane eylemi: Vakalar arttı, eski devlet hastanesi bir an önce açılsın

Çorum'da Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi korona virüsü vakaları nedeniyle yetersiz kalınca hastalar başka il ve ilçelere sevk edilmeye başlandı. Bunun üzerine 4 parti, eski hastanenin açılması için hastane bahçesinde eylem yaptı. İYİ Parti'nin 3 gün önce başlattığı eyleme bugün CHP, SAADET ve Deva Partisi de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - İYİ Parti teşkilatı tarafından Çorum’da artan korona virüsü (Covid-19) vakalarından dolayı eski devlet hastanesinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için başlatılan eyleme CHP, Saadet Partisi (SAADET) ve Deva Partisi’nden de destek geldi.

Eyleme CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, SAADET İl Başkanı Faruk Cıdık, Deva Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ile parti yöneticileri katıldı.

‘HALKIMIZIN DESTEĞİYLE BİR AN ÖNCE AÇILMASINI İSTİYORUZ’

Devlet hastanesinin bir an önce açılması gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına rağmen hastanenin 2021 yılında açılmasının planlandığını söyledi.

Tahtasız, “Buraya bir siyasi parti il başkanı olarak değil, bir anne, bir baba, bir abi olarak geldik. Bizim de ailelerimiz var. Hastanelerimiz dolu olduğu için hastalarımız ilçelere sevk ediliyor. İlçelerimizde de hastalarımız konteynerde tedavi görüyor. Kronik rahatsızlığı olanlar var, ameliyat olması gerekenler var. Sayın Cumhurbaşkanının talimatına rağmen hastanenin 2021 yılında açılacağı söyleniyor. 2021 yılının hangi ayında açılacak bu hastane” dedi.

Halkın desteğini istediklerini dile getiren Tahtasız, “Buradan vatandaşlarımıza da sesleniyoruz. Bu yaptığımız siyasi bir eylem değil, burası insanların sağlığı için çok önemli. Halkımız da bize destek vermesiyle bir an ön önce açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATINA RAĞMEN GELİŞME OLMADI'

Çorum’da virüs vakaları arttığını ve hastaların artık ilçe hastanelerine sevk edildiğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ise “Siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, düşünce ve görüşlerimizi erteleyerek Çorum halkının, milletimizin sağlığı için bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanının canlı yayında Sağlık Bakanına verdiği ‘Hastaneyi bir an önce açın’ talimatını herkes duydu, izledi. Biz yetkililerden Cumhurbaşkanının verdiği sözü Sağlık Bakanına hatırlatarak eski hastanenin bir an önce Çorum halkının hizmetine açılmasını talep ediyoruz” dedi.

'ARAŞTIRMA HASTANESİ OLAN İLDE DEVLET HASTANESİ YOK'

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık da İYİ Parti’nin başlattığı eski hastane nöbetine tam destek verdiklerini belirtti.

Cıdık, “Çorum’da araştırma hastanemiz var, ama devlet hastanemiz yok. İYİ Parti Çorum İl Başkanlığı’nın başlattığı hastane nöbetine Saadet Partisi olarak biz de destek veriyoruz. Bu hastanenin açılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı

Çorum halkının mağdur olmaması için eski hastanenin açılması gerektiğini dile getiren Deva Parti İl Başkanı Orhan Vargeloğlu da; “Neden kapatıldığını anlamadığımız bir hastanenin yeniden açılması için İYİ Parti tarafından başlatılan eyleme destek vermek için buradayız. Hastalarımızın mağdur olmaması için eski devlet hastanemizin bir an önce açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.