Çorum'da 'farklı sıcaklıklarda leblebi projesi' tartışması: Ne yararı olacak?

Çorum Belediyesi, “Leblebide farklı kavurma koşullarında oluşan fiziksel ve kimyasal değişimlerin belirlenmesi ve üretim süreci” projesine destek verdi. Destek Belediye Meclisi'nde tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Hitit Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen, “Leblebide farklı kavurma koşullarında oluşan fiziksel ve kimyasal değişimlerin belirlenmesi ve üretim süreci optimizasyon” adlı projeye Çorum Belediyesi 15 bin liralık destek verdi. Üniversitenin Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Hakan Apaydın tarafından hazırlanan ve Çorum Belediyesi tarafından destek verilen projeye CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz tepki gösterdi.

'ÇORUM ESNAFINA NE YARARI VAR?'

Belediye ile Hitit Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Bir Fikrim Var” projesi kapsamında Apaydın tarafından hazırlanan “Leblebide farklı kavurma koşullarında oluşan fiziksel ve kimyasal değişimlerin belirlenmesi ve üretim süreci optimizasyonu” adlı projeye 15 bin lira verilmesini eleştiren Yılmaz, “Leblebinin farklı sıcaklarda kavrulmasının Çorum’a ve leblebi esnafına ne gibi bir yararı var? Lütfen çıkıp biri bunun izahını yapsın” dedi.

'SORULARIMIZA YANIT VERİLMİYOR'

Bu sorunun yanıtını almak için CHP Meclis Grubu olarak açıklama yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Yılmaz, belediye yönetiminden yanıt istedi. Yılmaz, Denetim Komisyonu üyelerinin 45 gün görev yaptığını belirterek, “Bu komisyon, Belediye’yi denetlemek için vardır. İç denetim mekanizmasının bir parçasıdır. Muhalefet raporla ilgili eleştirilerini yöneltir, idare ise cevap verir. Ama burada tam tersi oluyor” dedi.
Yılmaz ‘leblebinin farklı sıcaklarda kavrulmasının verdiği tepkimeyle’ ilgili hazırlanan projeye verilecek maddi desteğe şerh koyduklarını belirtti.

BELEDİYE 'MİNERAL DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI' DEDİ

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ise projenin "Çorum leblebisinin mineral değerlendirme araştırması" olduğunu söyledi.
Çorum leblebisinin dünyaca tanınmış bir marka olduğunu ifade eden Yağbat, bu nedenle böyle bir projeye destek verdiklerini açıkladı.

Sayıştay raporlarına göre Çorum Belediyesi'nin İller bankasına 450 milyon lira borcu bulunuyor.

Etiketler Çorum leblebi