Çorum’da ahıra dönen okul binası hala atıl durumda

Çorum’da milyonlarca lira harcanarak yapılan eğitim kompleksi aradan geçen zamanda ahıra dönüştü. Konu CHP tarafından gündeme getirilmesine rağmen yetkililer tarafından herhangi bir adım atılmadı.

Çorum CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, okul içinde ahır olarak kullanılan alanları gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM – Çorum’da milyonlarca lira harcanarak yapılan Aşdağul Şehit Doğan Mutlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 9 yıldır atıl durumda. Halkın ahır olarak kullandığı eğitim kompleksinin durumunu yaklaşık bir yıl önce Çorum CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız gündeme getirdi. Ancak aradan geçen zamanda yetkililer tarafından bir adım atılmadığı için alan halk tarafından ahır olarak kullanılmaya devam ediliyor.

‘OKUL HARABEYE DÖNDÜ’

Okul binasının içinde hayvanlar beslenirken, okul bahçesinde de hayvanların içmesi için suluklar yerleştirilmiş. Ayrıca binanın bir bölümünde samanlık oluşturulmuş. Binanın camları ise kırık vaziyette, sıvaları dökülmeye başlamış. CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve beraberindekiler, Ortaköy İlçesi’nin Aşdağul Beldesi’ni ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi. Aşdağullular,  Şehit Doğan Mutlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun harabeye döndüğünü ve kaderine terk edildiğini ifade etti.

Konuyu yeniden gündeme getirmek amacıyla Çorum CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız  ve beraberindeki heyet yeniden okulu inceledi.

‘BİNAYLA KİMSE İLGİLENMEDİ’

Bir yıl önce aynı yerde inceleme yapan ve konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan Tahtasız, herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine aynı binada tekrar inceleme yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tahtasız, “36 bin metrekare alana sahip, genişleme alanları da bulunan eğitim kompleksi, bölgeye hizmet edecek ve kalkınmasına destek verecek bir projeyle değerlendirilmelidir. İki yıllık meslek yüksek okulu, veterinerlik, ziraat fakültesi olabilir. Ayrıca bölgede yapılan arkeolojik kazılardan çıkarılan eserlerle gerek sergi, gerekse de farklı amaçlarla da kullanılabilir” dedi.

Bin öğrencinin eğitim görebileceği okulda 15 derslik, müdür ve müdür yardımcısı odaları, ana sınıfı, laboratuvar, kütüphane, bilgi teknolojileri sınıfı, öğretmenler odası, hizmetli odası, 350 kişilik yatakhane, 350 kişilik yemekhane ve 15 adet lojman bulunduğunu aktaran Tahtasız, “Bu okul binası yedi yıl kullanıldı, sonra kapatıldı. Şu anda atıl bir durumda” ifadelerini kullandı.