Çorum’da 5 milyon harcanan Kuran kursu çürümeye terk edildi

Temeli 2016 yılında atılan ve dönemin parasıyla 5 milyon lira harcanan Çorum Belediyesi’ne ait Kuran kursu inşaatı çürümeye başladı.

2016 yılında yapımına başlanan Kuran kursu inşaatı.
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - AK Partili Çorum Belediyesi tarafından beş yıl önce Kuran kursu olmak üzere inşaatına başlanan ve şimdiye dek yüzde 75’i tamamlanan bina çürümeye terk edildi.

‘BURAYA HARCANAN PARA HERKESİN CEBİNDEN ÇIKIYOR’

Gülabibey Mahallesi’nde yapımına başlanan ancak müteahhidin iş bırakması nedeniyle dört yıldır atıl durumda bekleyen binanın haline mahallede yaşayanlar tepki gösterdi. İsimlerini vermek istemeyen mahalleliler, halkın vergileriyle inşaatın yapıldığını belirterek durumdan rahatsız olduklarını dile getirdi. Bir mahalleli, “Yıllardır buraya çivi dahi çakılmaması atıl durumda olması nedeniyle gayri meşru insanların uğrak yeri oldu. Mahalle sakinleri olarak durumdan oldukça rahatsızız. Belediye bu binayı en azından bitirebilirdi. İnşaat durumundaki binanın tamamlanmaması nedeniyle bina, her geçen gün daha da kullanılmaz hale geliyor. Binanın dışındaki yalıtımlar zarar gördü. Binanın kullanılmak istenmesi halinde bu yalıtımların yeniden yapılması gerekecek. Buraya harcanan para herkesin cebinden çıkıyor. Halkın vergileri ile yapılan yerlerin göz göre göre çürümeye terk edilmesini doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, binayla ilgili yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle bugüne kadar ihalesini yapamadıklarını binanın, en kısa zamanda tekrardan ihalesini yapacaklarını ifade etti. Aşgın, binanın Kadın Kültür ve Gençlik Merkezi haline getireceklerini söyledi.