Çorum Valisi: Kentte bu yıl sahte alkolden 5 kişi öldü

Sahte alkole bağlı ölümler son günlerde artıyor. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 2021 yılında kentte 5 kişinin sahte alkolden zehirlenerek öldüğünü, 1 kişinin tutuklandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 2021 yılında 5 kişinin sahte alkolden zehirlenerek öldüğünü açıkladı. Çiftçi, bu yıl 19 kişinin sahte içki nedeniyle hastanelere başvurduğunu belirtti ve "Hastaneye gelen vatandaşlardan 11'inin tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilmiş, 5 şahıs hayatını kaybetmiş, 1'i yoğun bakımda olmak üzere 3 şahsın halen hastanelerimizde tedavileri devam etmektedir" dedi.

Kentte yapılan operasyonlara dair konuşan Çiftçi, "Hatta ölümlere sebebiyet veren kaçak içki üretimi ve satışıyla mücadele kapsamında 2021'de ilimizde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüz toplam 36 operasyon gerçekleştirmiştir. Bu operasyonlarda 45 bin litre sahte içki, 90 kilogram anason, 80 litre etil alkol, 10 distilasyon (damıtma) sistemi ve 165 boş şişe ele geçirilmiştir" açıklamasında bulundu.

Çorum'da sahte içki sebebiyle 46 kişinin gözaltına alındığını aktaran Çiftçi, 40 zanlının serbest bırakıldığını, 5 zanlının adli kontrol şartıyla salıverildiğini, 1 zanlının da tutuklandığını kaydetti. (AA)