Çorum Valisi: Çorum'da korona virüsünden 1272 kişi öldü

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte bugüne kadar 1272 kişinin korona virüsünden öldüğünü, ilin vaka sayısında sekizinci olduğunu belirterek tehlikenin büyük olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM – Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ilin korona virüsü vaka oranlarının yüksekliği bakımından Türkiye sıralamasında sekizinci olduğuna vurgu yaptı. Çiftçi, “Kurallarda bir değişiklik yok. Lütfen, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim, aşımızı yaptıralım” çağrısında bulundu.

HER 100 TESTEN 20’SİNDE VAKAYA RASTLANIYOR

Aşılama oranlarıyla ilgili de bilgiler veren Çiftçi, kentte birinci ve ikinci doz aşısını yaptırmış 18 yaş üstü kişilerin oranının yüzde 77,4 12 yaş ve üstü aşısını tamamlama oranının ise yüzde 74,95 olduğunu belirtti. Hem aşılama hem de vaka oranlarının yüksek olmasına dikkat çeken Çiftçi, testlerin vakaya dönüşme oranlarının ise yüzde 18,51 olduğunu, test yaptıran her 100 kişiden 20’sinde vakaya rastlanıldığını söyledi. Pandeminin başladığı ilk günden itibaren Çorum’da 1272 kişinin vefat ettiğini açıklayan Çiftçi, hastanelerde şu anda 159 hastanın yatarak tedavi gördüğünü, 21 hastanın yoğum bakımda, 16 hastanın da entübe olarak tedavisine devam edildiğini vurguladı.

 

Etiketler Çorum Covid-19