Çorum TOKİ Kuruçay Konutları eksik teslim edildi: Mağduriyet büyük

CHP'li Tahtasız, TOKİ Kuruçay Konutları’ndaki eksiklerden dolayı mağduriyet yaşandığını belirterek, “Yüzde 70’inin ya kapısı ya evyesi veya mutfak dolabı yok. Su akmıyor, asansör çalışmıyor" dedi.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapımına 6 yıl önce başlanan 743 konutluk Çorum TOKİ Kuruçay Konutları’nın bugüne kadar sadece yüzde 10’u teslim edildi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da teslim edilen konutlardaki eksiklikler nedeniyle vatandaşların mağdur olduklarını söyledi. Hak sahibi Firdevs Tuncay’a 25 gün önce teslim edilen evin henüz tamamlanmayan mutfak dolaplarını, olmayan tezgahı gösterdi.

'SORUNLARIMIZI GİDERİN DAHA FAZLA BİZİ MAĞDUR ETMEYİN'

ANKA'nın haberine göre TOKİ mağduru Tuncay da 2018’de kuraya girdiğini ve o günden beri mağdur olduğunu söyleyerek “Şu an oturduğum ev kira, iki ev değiştirdim, ev sahiplerimle sürekli sorun yaşadım. Şu an üçüncü ev sahibim de ‘çık’ diyor. Artık evime geçmek istiyorum, evimin taksitlerini ödemek... Başkasının evinde oturmak istemiyorum. Yetkililerden rica ediyorum, sorunlarımızı giderin daha fazla bizi mağdur etmeyin” dedi.

'BURAYA EL ATIN, BU İNSANLARIN MAĞDURİYETİNİ BİR AN ÖNCE GİDERİN'

Tahtasız da Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın, AK Parti İl Başkanı Murat Günay’a seslenerek “Lütfen vermiş olduğunuz sözleri yerine getirin. Sizler bugün bu vaziyetteki eve nasıl taşınacaksınız? 743 konutta bu bölgedeki konutların yüzde 70’i bu vaziyette. Ya kapısı ya evyesi veya mutfak dolabı yok. Suyu akmıyor, asansörü çalışmıyor. Biz bunun takipçisi olacağız. TOKİ Başkanı’na da sesleniyorum, lütfen buraya el atın, bu insanların mağduriyetini bir an önce giderin” çağrısı yaptı.

 

(HABER MERKEZİ)