Çorum İl Müftülüğü 15 milyon TL’ye yeni bina istiyor

Çorum İl Müftülüğü mevcut bina dışında 15 milyon TL’ye yeni bina yaptırmak istiyor. İnşaat mühendisi Kenan Şahin, müftülüğün talebinin israf olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Çorum İl Müftülüğü'nün mevcut binası
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum İl Müftülüğü mevcut müftülük binasının yerine başka bir bölgede 15 milyona yeni müftülük binası yaptırmak istiyor.

Müftülüğün imar planında değişiklik yapılması talebi Çorum Belediye Meclisi’ne geldi. Yapılan oylamada AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile müftülüğün yeni bina yapımına onay verildi.

‘CUMA NAMAZINDA İSRAF ETMEYİN NASIL DİYECEKSİNİZ?’

Çorum İl Müftülüğü’nün ikinci bina talebine 2019 yerel seçimlerinde MHP’nin Çorum belediye başkan adayı olan inşaat mühendisi Kenan Şahin sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Şahin, müftülük mevcut binasının kullanışlı ve yeni bina olmasına rağmen tekrardan başka bina yapılacak olması israf olduğunu söyledi: “Gerçekten bir ihtiyaç mı? Hayır, çünkü mevcut müftülük hizmet binası kullanışlı, ulaşılabilir ve yeni bir bina. Otopark problemi yok, art alanı geniş. İstediğiniz kadar ek bina yapmaya da arsası elverişli.” Şahin ayrıca “Şehir içi trafiği zaten keşmekeş olan şehrimizin merkezine bir kamu kurumunun taşınması ne kadar doğru?” diye sordu.

Şahin, bir inşaat mühendisi olarak şehir merkezine, müftülük tarafından yeni bir bina talep edilmesinin anlaşılacak bir tarafı olmadığını ifade ederek, “Gösteriş mi? Yoksa artan fetva talepleri mi? Bu şatafat ve lüks talebini cuma namazlarında cemaate ‘yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz.’ nasıl diyeceksiniz? Cumhurbaşkanı ekonomik mücadele veriyoruz derken, 15 milyon TL’lik israfı nasıl izah edeceğiz? Faizdeki parayı bozdurduk mu diyeceğiz? Yoksa namaz sonrası toplanan paralarla mı yaptık diyeceğiz? Nerden bakarsak bakalım, vakti yanlış, yeri yanlış, bu iş yanlış. Lütfen bunu yapmayın” ifadelerini kullandı.