Çorum Belediyesi’nin toplu sözleşme zammı gerçek değil iddiası

Çorum Belediyesi CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yılmaz, Çorum Belediyesi’nin 9 Haziran’da imzaladığı toplu iş sözleşmesindeki zam oranının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Çorum Belediyesi
Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Çorum Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi yapıldı. 1 Ocak’tan itibaren yürürlükte olan sözleşmenin imza töreni 9 Haziran’da gerçekleştirildi. Belediye işçilerinin 15 Haziran’daki maaş bordrolarında toplu iş sözleşmesinde belirtilen zam yer almadı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, toplu iş sözleşmesi töreninde yaptığı konuşmada en düşük işçi maaşının, yeni sözleşmeyle 4 bin 500 liraya yükseldiğini söylemişti.

Ancak, Çorum Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, 4 bin 500 liranın net maaş tutarı olmadığını ayrıca yapılan yeni toplu iş sözleşmesiyle işçinin bazı sosyal haklarının elinden alındığını ifade etti.

Tuncay Yılmaz, işçinin geçmiş aylara yönelik farklarının da Çorum Belediyesi tarafından hala ödenmediğini ileri sürdü.

‘ZAM ŞOVLARI FİYASKODAN İBARET’

Tuncay Yılmaz, bir haftadır belediyeden pek çok kişiyle işçi zammı ve sendika sözleşmesi ile ilgili görüşme yaptığını,  çeşitli sıkıntıların olduğunu ve belediyenin cadı kazanı gibi kaynadığını söyledi. Önce olaya inanmadığını, konuyu araştırmadan açıklama yapmak istemediğini aktaran Yılmaz, “İnsan Kaynakları Müdürü’ne ulaşamadım. Sanırım bu sıkıntılar yüzünden numarasını değiştirdi. Çünkü bendeki numarası kullanılamıyor. Sendika başkanının ortada olmadığını söylediler. Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü dahil herkesi aradım ama ikna edici bir cevap alamadım. Bordrolar elime ulaşınca söylentilere inandım. Belediye yönetiminin her zamanki gibi şovlarının tam bir fiyaskodan ibaret olduğunu öğrendim. Belediye başkanı en düşük işçi maaşının 4 bin 500 TL olduğunu söyledi. Fakat bordrolardan bunun böyle olmadığı ortaya çıktı” diye konuştu.

Çorum Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi için imzalar 9 Haziran'da atıldı

‘SOSYAL YARDIMLAR AZALTILDI’

Yılmaz,  belediyede çalışan işçiler ile görüştüğünü, işçilerin kendisine ekonomik sıkıntılarının dayanılmaz hale geldiğini ifade ederek, “Şahsıma ulaşan arkadaşların bazı iddiaları da oldu. Çocuk yardımlarının ve sosyal yardımların azaltıldığı, altı aylık farkların hala ödenmediği ve gerçekleştirilen şovun bürüt maaş üzerinden yapıldığı yönünde. İşçi kardeşlerimizin haklı oldukları davalarında hukuka uygun mücadelesini her zaman destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.