Corning Kablo işçileri kavurucu sıcak altında direniyor

Lastik-İş üyesi Corning Kablo işçileri greve çıktı. EMEP'li Bayhan, Sağlık Bakanı Koca'ya "Kavurucu sıcakta işçilerin sağlığının korunması için koşullar sağlansın" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Lastik-İş
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Gebze'de bulunan Corning Kablo fabrikasının Lastik-İş sendikası üyesi işçileri, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı. 

Sefalet ücretine karşı greve başlayan işçiler, kavurucu sıcak altında fabrika önünde direnişe devam ediyor.  

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da rekor hava sıcaklıkları nedeniyle uyarılar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı "işçilerin sağlığının korunması için tedbir almaya" çağırdı. 

Twitter Hesabından paylaşım yapan Bayhan "Gebze'de Lastik-iş @lastikis1949 sendikasının örgütlü olduğu Colgate-Palmolive fabrikasında çalışan işçilerin ardından Corning Kablo işçileri de patronun düşük ücret dayatmasına karşı grevde! Üstelik Sağlık Bakanı Koca'nın @drfahrettinkoca sokağa çıkmayın uyarısı yaptığı şu kavurucu sıcak günlerde işçiler, mücadeleden bir adım dahi geri atmıyor.

Açlık ücretine karşı direnen işçilerin talepleri bir an önce kabul edilmelidir! Grev süresince de işçilerin sağlığının korunmasına yönelik gerekli fiziki koşullar sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.  

Bayhan alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı: 

- Grev alanı yoğun sıcak hava dalgaları dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir. Kaymakamlık ve belediye tarafından yeterli sayıda çadır kurulmalıdır.

- Grev alanı belli periyotlarla sulanmalı ve seyyar tuvalet ihtiyacı giderilmelidir.

- İşçilerin su/sıvı kaynaklarına erişimi sağlanmalı ve düzenli su, meşrubat dağıtımı yapılmalıdır.

- Sıcak çarpması, kas ağrısı-yıkımı, sıcak baygınlığı gibi olası sağlık sorunları için hazırda ambulans bekletilmelidir. (HABER MERKEZİ)