Çorlu aileleri hakkında açılan dava düştü

Çorlu’daki tren kazasında yakınlarını kaybedenlerin ve avukatlarının yargılandığı davanın altıncı duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme, davanın düşmesine hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Çorlu’da 25 kişinin ölümüne neden olan tren kazasında yakınlarını kaybedenlerin ve yaralananların 12 Haziran 2019’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde tutmak istediği 'Adalet Nöbeti'ne polis müdahale etti ve yapılmak istenen basın açıklaması engellendi.

AYM önündeki polis müdahalesinin ardından Çorlu aileleri ve avukatları hakkında, “toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma” suçlamasıyla açılan davanın altıncı duruşması Ankara 50’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çorlu ailelerinin ve avukatlarının müvekkilleri savunmalarında beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme tüm sanıklar hakkında, aynı olayla ilgili daha önce takipsizlik kararı verilip sonrasında bu karar kaldırılmadan dava açıldığı gerekçesiyle davanın düşmesine karar verdi.

KİMLER YARGILANDI?

Davada, tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz, anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, çocuğunu kaybeden Hüseyin Şahin, davanın avukatları Gökmen Yeşil, Mürsel Ünder, Selvi Yüzbaşıoğlu Saltan ve eyleme destek veren Burak Arı yargılandı. (DUVAR)