Copernicus: Eylül 2020, 'en sıcak eylül ayı' olarak kayda geçti

Copernicus İklim Değişikliği Servisi, geçtiğimiz yıla göre eylül ayında rekor sıcaklığın kaydedildiğini açıkladı. Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzullarının boyutunun en düşük ikinci seviyede olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa merkezli Copernicus İklim Değişikliği Servisi, eylül ayında sıcaklığın rekor seviyeye yükseldiğini duyurdu. Geçtiğimiz yıla göre, eylül ayında hava sıcaklığının 0.05 derece daha yüksek olduğu kaydedildi.

Avrupa Birliği'ne bağlı iklim değişikliği gözlemleme servisi Copernicus'un açıklamasında, Sibirya Artktik bölgesinde sıcaklığın ortalamanın üzerinde seyrettiği belirtildi. Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzullarının boyutunun da en düşük ikinci seviyede olduğu tespit edildi. Avustralya ve Kaliforniya'da meydana gelen orman yangınlarının, sıcaklığın yükselmesine katkıda bulunduğu belirtildi.

Sıcaklık artışına neden olan olaylardan bazılarının 'olağanüstü' olduğunu söyleyen Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nden direktör yardımcısı Samantha Burgess, "Sıcaklığın yıldan yıla artacağına dair yanlış bir beklenti de yaramamalıyız" dedi. Burgess, "İklim ve hava durumu oldukça değişken ancak iklim üzerindeki etkimizi göz önünde bulundurduğumuzda bu tür olayların medyana geleceğini tahmin ediyorduk" ifadelerini kıllandı. (DIŞ HABERLER)