'Çöp ev'de bulunan çocuk taburcu edildi

Bursa'da 'çöp ev'de bulunan dokuz yaşındaki C.M.A., tedavi gördüğü hastaneden 22 gün sonra taburcu edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da yarı baygın bir halde bulunarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan dokuz yaşındaki C.M.A., tedavisinin 22'nci gününde taburcu edildi. C.M.A, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince hastaneden alınıp kuruma ait eve yerleştirildi.

DHA'nın aktardığına göre, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'nde, 21 Temmuz'da boşaltılmak istenen 'çöp ev'deki kilitli odada C.M.A baygın bulundu.C.M.A., önce Antalya'da oturan annesi Yasemin A.'ya teslim edildi daha sonra  savcılık emriyle Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince annesinin yanından alındı. C.M.A tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. 'Çocuğa eziyet' suçlamasından gözaltına alınan teyzesi Kamuran Pınar A. ise tutuklandı.

Tedavi sürecinde 20 kiloya kadar ulaşan C.M.A., 22 günün ardından dün akşam taburcu edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından hastaneden alınan C.M.A., kuruma ait adresi gizli tutulan eve yerleştirildi. 

Çocuğun psikolojik ve gelişimsel süreciyle ilgili tedavisinin devam edeceği, düzenli kontrol edileceği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler çöp ev çocuk bursa