Connected Disconnection 1 Kasım’da yayında

Cenk Erdoğan ve Rycardo Moreno'nun albümü 1 Kasım'da yayınlanacak. Albümün ilk parçası "Venusa" Bandcamp isimli dijital platformda yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Caz müzisyeni, besteci, aranjör ve gitarist Cenk Erdoğan ve İspanya’nın çağdaş flamenko gitaristi Rycardo Moreno, “Connected Disconnection” (Bağlantılı Kopukluk) albümünde buluştu. Selin Çelik Müzik Prodüksiyon tarafından temelleri atılan albümün ilk parçası “Venusa”, Bandcamp isimli dijital platformda yayınlandı.

 

Erdoğan ve Moreno ilk kez 2018’de İstanbul’da bir araya geldi. 2019’da ise tekrar bir araya gelen müzisyenler; Yeldeğirmeni Caz Festivali’nin kurucusu da olan İspanya – Türkiye kültür elçilerinden Selin Çelik’in öncülüğünde albüm üretim sürecine başladı. Cenk Erdoğan Amerika turnesinde, Moreno ise İspanya’da bestelerini tamamladı. Son olarak ikili Erdoğan’ın Üsküdar’daki stüdyosunda albüm kaydını gerçekleştirdi.

CONNECTED DISCONNECTION

Albümün ismi Connected Disconnection (Bağlantılı Kopukluk), farklı dildeki iki müzisyenin müzik sayesinde aralarında oluşan bağdan esinlenerek konuldu. Sekiz eserden oluşan Connected Disconnection’da sanatçılara ait altı yeni beste yer alıyor. Albümde, “Bülbülüm Altın Kafeste” türküsü ve Endülüs folklorik müziğinin anonim bir halk türküsü olan El Mantillo’nun yorumu da bulunuyor.

 

Connected Disconnection, Selin Çelik Müzik Prodüksiyon etiketiyle 1 Kasım’da Bandcamp isimli dijital platformda yayınlanacak. Dinleyiciler bu platformdan albümü ön sipariş ile satın alarak ilk parça “Venusa”yı ücretsiz dinleyebilir.